fbpx

A BMW M Motorsport és a PUMA bemutatja a limitált kiadású BMW Art Car kollekció második felvonását

Az egyedülálló kollekció az 1975-ben született, első guruló műalkotás előtt tiszteleg. A teljes nyári szettnek egy ing, egy rövidnadrág, két póló, egy sapka és egy pár sneaker is része. A kollekció stílusjegyei az Alexander Calder által megálmodott BMW 3.0 CSL versenyautót idézik.

A BMW M Motorsport és a PUMA ismét egy olyan exkluzív kollekcióval jelentkezik, amelynek életmódtermékeit a legendás BMW Art Cars guruló műalkotások ihlették. Az új kollekció az 1975-ben született legelső BMW Art Car modellt, az Alexander Calder (1898 – 1976) által megálmodott BMW 3.0 CSL versenyautót ünnepli. Alexander Calder az amerikai modernista mozgalom egyik legfontosabb mérföldköve volt, aki alkotásával a BMW Art Cars kollekció legendás történetének első fejezetét is megírta: saját formákat és motívumokat alkotó szobrászként könnyedén szabadította ki magát a gépkocsi karosszériaelemei jelentette korlátok közül, mígnem végül egy teljesen egyedi szín- és formavilágot váltott valóra. Munkájában előszeretettel keverte az intenzív árnyalatokat, amelyeket a légterelő szárnyakon, a motorháztetőn és a tetőn keresztül is alkalmazott. A guruló műalkotás a 93-as rajtszámmal mérette meg magát a Le Mans-i 24-óráson, ahol technikai problémák miatt ugyan nem tudott célba érni, mégis elsöprő sikert aratott – és ezzel lefektette az autóipar mind a mai napig egyedülálló, a kultúra, a technológia és a versenyzés iránti szenvedély páratlan fúzióját éltető kollekciójának alapkövét.

A BMW M Motorsport és a PUMA új kollekciójának darabjain maradéktalanul visszaköszönnek a BMW 3.0 CSL versenyautó színei és mintái. A két vállalat együttműködésében ez a BMW Art Car kollekció második felvonása, miután tavaly a legendás pop-art művész, Roy Lichtenstein (1923 – 1997) születésének 100. évfordulóját ünnepelve a BMW Art Cars kollekció varázsát az utakról és a versenypályákról a divat világába is beemelték.

A limitált kiadású BMW Art Car kollekció minden egyes darabját gondos részletességgel és olyan látványos színkombinációkkal készítik el, amelyek az Alexander Calder által megálmodott BMW 3.0 CSL versenyautót idézik. A teljes nyári szettnek egy ing, egy rövidnadrág, két póló, egy sapka és egy pár sneaker is része, a tételek azonban egymástól függetlenül, külön-külön is megrendelhetők.

A BMW M MOTORSPORT AC SHIRT az Alexander Calder ihlette, merész színösszeállítással hívja fel magára a figyelmet, valamint a művész monogramjával a mellkas jobb oldalán és egy hímzett PUMA logóval a bal oldalon. Az ing belső felén és a bal oldali varrásmintánál található BMW M Motorsport címke magas minőséget képvisel, a színben passzoló gombsor, a jellegzetes gallér és a laza szabás együttese pedig sportos megjelenést garantál.

A BMW M MOTORSPORT AC SHORTS az ing laza szabását és magabiztos színvilágát követi, bal lábszárán egy hamisítatlan, hímzett PUMA logóval, a hátsó zseb szegélyén pedig egy szőtt BMW M címkével. A rugalmas derékpánt a kényelmesebb viselet érdekében húzózsinórral rendelkezik, miközben a praktikus oldalzseb például a slusszkulcsnak is biztonságos helyet kínál. A BMW M MOTORSPORT AC SHIRT és a BMW M MOTORSPORT AC SHORTS 75 százalékban új pamutból és 25 százalékban újrahasznosított pamutból készül.

A kollekció része egy pár fehér póló is, amelyek 30 százalékban újrahasznosított és 70 százalékban visszanyert pamutból készülnek. Mindkét póló rendkívül kényelmes viseletet garantál, túlméretezett szabásuknak köszönhetően pedig igazi nagyvárosi életstílust sugallnak. A BMW M MOTORSPORT AC1 TEE póló elejét Alexander Calder guruló műalkotásának színvilága díszíti, a mellkas jobb oldalán a művész hímzett monogramjával. A pólót a belső félnél és a bal oldali varrásmintánál található, szőtt BMW M Motorsport címke teszi teljessé. A BMW M MOTORSPORT AC2 TEE póló hátoldalát az első BMW Art Car nagyméretű lenyomata, mellkasát a guruló műalkotás által inspirált diszkrét logók, belső felét és oldalsó varrásmintáját pedig a BMW M Motorsport címkéje díszíti.

A BMW M MOTORSPORT AC CAP ugyancsak Alexander Calder BMW Art Car modelljének színösszeállítást viseli. Az ötpaneles baseballsapkát oldalt a BMW M Motorsport szőtt logója, tetején pedig a PUMA hímzett emblémája díszíti. Az állítható, prémium minőségű fémcsatnak köszönhetően a sapka mindegyik fejmérethez tökéletesen alkalmazkodik.

A kollekciót a BMW M MOTORSPORT AC SNEAKER SUEDE párosa teszi teljessé, amelyet a PUMA immár 50 éve ikonikus sneaker-kialakításának alapjaira álmodtak meg a készítők. A túlnyomórészt vörös velúrból készült lábbelit két oldalt a PUMA szőtt Formstrips mintázata, nyelvét pedig grafikus részletek díszítik. A PUMA logót a sneaker sarokrészén fémből készült BMW embléma egészíti ki.

A BMW M Motorsport és a PUMA limitált kiadású, Alexander Calder által inspirált BMW Art Car kollekciója már elérhető a lifestyle.bmw.com weboldalon, az egyes PUMA márkaboltokban és a puma.com weboldalon.

Ajánlott kiskereskedelmi fogyasztói árak Magyarországon:

  • BMW M MOTORSPORT AC SHIRT, S-XXL méretben: 41 500Ft (rendelhető: 2024. szeptembertől)
  • BMW M MOTORSPORT AC SHORTS, S-XXL méretben: 50 600Ft (rendelhető: 2024. szeptembertől)
  • BMW M MOTORSPORT AC T-SHIRT 1#, S-XXL méretben: 36 800Ft (rendelhető: 2024. júliustól)
  • BMW M MOTORSPORT AC T-SHIRT 2#, S-XXL méretben: 36 800Ft (rendelhető: 2024. júliustól)
  • BMW M MOTORSPORT AC CAP, egy méretben: 23 500Ft (rendelhető: 2024. augusztustól).

A termékek pontos elérhetőségről és fogyasztói áráról a hivatalos BMW márkakereskedések tudnak információval szolgálni.

A BMW M MOTORSPORT AC SNEAKER SUEDE magyarországi forgalmazásával kapcsolatban a hivatalos BMW márkakereskedések a későbbiekben tudnak tájékoztatást adni.

 

Forrás: BMW Press

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb