fbpx

MG4 Comfort (64kWh) bemutató – A komfortos „űrhajó”

Az MG ZS után, most a futurisztikusabb dizájnnal ellátott MG4-gyel tölthettem egy napot.

Ott voltam a tavalyi sajtótájékoztatón, ahol lerántották a leplet az akkor gyönyörű kék színben pompázó, hatalmas hátsó légterelővel rendelkező modellről. Akkor több részlete is megfogott az autónak, többek közt az első lámpatest és az említett hatalmas légterelő… Sajnos utóbbi nem található jelenlegi tesztautónkon, mivel az a legfelső felszereltségnél érhető csak el, akárcsak a tolatókamera, az ülésfűtés és a hőszivattyú. Ez azonban semmit nem von le a tesztnap értékéből.

A 4287 mm hosszú, 2060 mm széles ( tükrökkel együtt) és 1504 mm magas MG4 külső formavilága kimondottan extravagáns, a hátsó része olyan mintha baltával faragták volna, na nem olyan csúnya ( legalábbis szerintem) sokkal inkább annyira szögletes. Oldalról szemlélve nyúlánknak tűnik, ez nagymértékben a 2705 mm-es tengelytávnak köszönhető. Na, meg annak, hogy a kasztni széleihez közel ülnek a 17 colos kerekek. Szemből nézve nekem egy delfinre hasonlít leginkább, és persze nem csak szélesnek tűnik, hanem az is…

Az ajtót kinyitva egy hihetetlenül tágas és letisztult beltér fogad. Beülsz, becsukod az ajtót, rálépsz a fék pedálra és máris menetkész állapotba kerül az autó. A lebegő konzolon található kör alakú irányváltó kapcsoló számomra nagyon egyértelmű és felhasználóbarát. Az ülések kényelmesek még hátul is, a lábtér a második sorban is méretes. A csomagtér 363 literes, a hátsó üléssor lehajtásával ez 1177 literre növelhető.

A meghajtásról egy elektromotor gondoskodik, ami a hátsó tengelyt hajtja. A kerekre 204 lóerőnyi elektromos teljesítmény jut, a maximális nyomatéka 250 Nm. Az akkupakk bruttó kapacitása 64 kWh. Fogyasztásról és hatótávról nem tudok releváns információt adni az idő rövidsége miatt, a gyári értékek szerint 15-16 kWh/100 km fogyasztással el lehet járni vele. Ezekkel az értékekkel pedig ki is jön az ígért 400 km-es hatótáv.

Összességében nekem nagyon tetszett az MG4, szívesen kipróbálnám egy hosszabb távú teszten is, hogy releváns fogyasztási adatokkal tudjak szolgálni. Az MG4 ára Comfort felszereltséggel 13 millió forint körül alakul 2024 június közepén.

Írta: Háfra Zsolt

A tesztautót az MG Motor Hungary biztosította!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb