fbpx

Peugeot 5008 – markáns átváltozás

Alaposan átszabták az új 5008-at, a mosolygós családi egyterűből morcos és modern SUV lett, ráadásul méreteiben is veri az elődöt. A Párizsi Autószalonon debütáló modell 2017 első negyedévében érkezik meg a szalonokba.

pug3

Nálunk legutóbb 2 éve vendégeskedett az első generációs Peugeot 5008, és bizony mi is kamilláztunk rendesen, hogy a kedves hétszemélyes mennyire megváltozott. Az ok érthető, hiszen az SUV-virágzás jelenleg világszerte arra készteti a gyártókat, hogy minél több városi/családi/dizájnterepjáróval árasszák el a piacot, ebbe a sorba állt be most az 5008 is, igaz azt nem lehet kijelenteni, hogy a szürke középmezőnyben kell majd helytállnia.

Ugyanis a francia óriás meglehetősen izgalmasra sikerült, az előző széria formai jellemzőit teljes egészében elfelejtették a tervezők, az EMP2 padlólemezre épülő típus mintegy 11 centiméterrel hosszabb (4.64 méter), mint a korábbi modell, a méretnövekedés leginkább a második üléssoron helykínálatán tetten érhető.

pug2

Az alap csomagtér 660 literes, a harmadik sor pedig nem csupán rejthető, hanem szükség esetén ki is emelhető. Az 5008 praktikusságát tovább emeli, hogy az ülések mindenféle módban és pozícióban variálhatóak, így aztán a pakolhatóságával vélhetően nem lesznek problémák. A vezetőt az i-Cockpit fogadja, a digitális, 12.3 colos műszerfal az alapfelszereltség része lesz, a középkonzolon pedig egy 8 colos érintőképernyő kap helyet.

pug1

A Peugeot vezetéstámogató rendszerek sokaságával is megfűszerezte a modellt, a parkolási segédlet és a 360 fokos kamera mellett sávelhagyásra figyelmeztető, fáradtságérzékelő, illetve vészfékező rendszerrel, továbbá adaptív tempomattal és holttérfigyelővel is ellátják az 5008-at, nyilván ezek különböző csomagokba sűrítve erősen emelnek majd a még nem ismert vételáron. Erőforrásokból sem lesz hiány, a motorpaletta 1.2-es, 130 lovas turbós benzines, 1.6-os, 165 lovas benzines, valamint 1.6-os (100, 120 lóerős) és kétliteres (150, 180 lóerős) dízelekből áll majd.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb