fbpx

Opel napon a Tigra – TrackRacing Team

Május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján nyitotta meg kapuit idén a VIII. Hungarian Blitz Ring, amit nevezhetünk Opel napnak is a Kakucs Ringen. Az eseményen csak Opelek voltak, a múlt és jelen egy időben.

Sorra érkeztek az Opelek a pályára, azon belül is a Kakucs Ring parkolójába. A korán kelők hamar elfoglalták helyeiket, a később érkezők csatlakoztak a még megmaradt placcokra. Többnyire típusonként álltak a Rüsselsheimben gyártott autók, így az Astrák, Astra OPC-k, Corsák, Omegák és a Calibrák is. A veteránok is csoportosultak. A Tigrából három darab vett részt, egyik a Sződy fivérek piros tigrise volt:

„Első alkalommal látogattunk ki a rendezvényre. Terveztük előző években is, de most volt lehetőségünk eljönni. Mint Opelesek, örömmel nézzük meg mi is mások autóit, és mint versenyautó, ha jól számoltam, hat darab van jelen.” – kezdte a napot Szabolcs.

„Már reggel látványos volt, ahogy érkeztek az Opelek, még be sem értünk a pályára, már az utcákon is gurultak velünk. Itt bent pedig tényleg minden Opel. Hamarosan a versenycsíkon megyünk pár kört, mindenféle tét és versenyzés nélkül.” – mondta Zsolt.

Szabolcs és Zsolt lényegében egymást autóztatták az első etapban. Sőt, Szabolcsnak éppen az a szakasz jutott a pályán, amikor csak a versenyautókat kérték fel.

„Zsolti körei után nem sokkal előtte akartam indulni, és hallom a hangosbemondóban, hogy csak a versenyautók jöjjenek lassan-lassan. Hatan voltunk, felálltunk a rajtrácsra és utána egymást követve vagy előzve mentünk körről-körre. Nagyon jó volt tét nélkül nem időre menni, úgy, hogy ez nem verseny volt.” – számolt be Szabolcs az élményköréről.

Aztán kisebb szünet után a fiúknak akadtak utasaik, akik örömmel autóztak külön-külön a fivérekkel. 

„Először én vittem egy Tigra tulajdonost, így az autó már ismerős volt számára. Szabi pedig egy versenytársunkat vitte most civilben, hiszen ez egy rendezvény a mai napon itt a Kakucs Ringen” – mesélte Zsolt.

Ezután ismét egymást autóztatták a fivérek, élményköröket mentek. 

Volt idő megszemlélni az autókat, hiszen az egész Kakucs Ring megtelt az összértékben össze se számolható Opelekkel. Ki kell emelnünk a veterán autókat, amelyek igen szép és ép állapotban, többségében saját lábon gurultak ki. Megjelent egy eredeti Kupás Astra F is, amely 1994-től az Opel Astra Kupában vett részt. Az akkori versenyekre egyébként a Sződy fivérek is elmentek nézőként. Ez a kocsi teljes felújításon esett át, szinte új állapotában van egy gyűjtő tulajdonában.

A nap meglepetése a Track Racing versenyzőinek a díjkiosztón egy kupa volt. Szabolcs és Zsolt a Szervezők, a MOTE (Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete) különdíját kapták meg.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy díjazottak lettünk ezen a napon, ráadásul első részvevőkként. Jól esett, de egyébként is nagyon élveztük az egész napot. Így meg pláne. Köszönjük szépen és jövőre is itt leszünk autóstul! – örült Szabolcs és Zsolt az elismerésnek és a látványos és mozgalmas autós napnak.

Fotók: Track Racing

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb