fbpx

Opel Crossland X – egy év alatt százezer megrendelés

Európa-szerte eddig százezer vevő döntött az Opel Crossland X mellett. A kívül zömök és kompakt, belül annál tágasabb és különlegesen variálható, mutatós kétszínű fényezésű és laza megjelenésű Crossland X bestseller lett a SUV-B-szegmensben.

„Opeles megoldásokkal, mint az AGR-minősítésű és a szegmensben egyedülálló ergonomikus első ülés, a Crossland X kulcsszerepet játszik termékoffenzívánkban“, mondta az Opel értékesítési- és marketing-vezetője, Peter Küspert. „X-es testvéreivel, a Mokka X-szel és a Grandland X-szel együtt idén lesz először a teljes évben kapható, és játszik jelentős szerepet a növekedésünkben.“

A Crossland X-et, a 2012 óta fennálló együttműködés keretében, első közös projektjeként valósította meg a PSA Csoport és az Opel, a mai anyavállalat járműarchitektúráján. A spanyolországi Zaragozában készül – akárcsak testvérmodellje, a Citroën C3 Aircross.

A Crossland X egész arzenált kínál a legmodernebb asszisztensrendszerekből, mint a fáradtságra figyelmeztető jelzés és a sávtartó asszisztens, a frontális ütközés veszélyére figyelmeztetés gyalogosfelismeréssel és automatikus vészfékezéssel kiegészítve, a csúcstechnikájú LED fényszóró, a 180 fokos tolatókamera és a holttér-figyelő.

A sikermodell vásárlói hatékony benzines-, dízel- és gázüzemű motorok közül választhatnak, 1,2 és 1,6 liter lökettérfogat, illetve 55 kW/75 LE és 96 KW/130 LE teljesítmény között. Ezeket öt- vagy hatfokozatú manuális sebességváltóval és hatfokozatú automatával lehet kombinálni.

Az X-család egyre népszerűbb: például Németországban a Szövetségi Gépjárműhivatal (Kraftfahrbundesamt – KBA) adata szerint az év eddigi részében a SUV-szegmens vezető pozícióját foglalja el. Hazánkban a Crossland X ára 3 999 000 Ft-tól indul.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb