fbpx

Opel Adam – prémium kisautó

Ugyan nem idei bemutatásról van szó, mégis megérdemel egy „újautós” cikket, hiszen az Opelnek ismét sikerült kompakt, gazdaságos és szerethető járgányt alkotniuk. Az Opel Adam nem hivalkodó, mégis megbámulják az utcán, apró termetének és dizájnos külsejének köszönhetően pedig nem is csoda, hogy vonzza a szemeket.

Sans titre 1

Kicsi, de annál feltűnőbb az Opel Adam, mely nevét a legendás cég alapítójáról kapta. A mindössze 3.70 méter hosszú és 1.72 méter széles, háromajtós kivitelű Adam kissé a Tigra és a Corsa szerelemgyerekére emlékeztet, igazi kis városi cirkáló, a kétféle szín és a pajkos maszk igazán bohókássá teszi az egyébként meglehetősen sportos kinézetű autót. A mindössze egytonnás Adam a Corsa futóművét, váltóját, motorjait kapta, az 1.2-es és 1.4-es erőforrások mellett idén mutatkozott be az egyliteres kivitel is. Igaz, hogy nem erőmű az autó, de kárpótol a stabilitás és a kellemes vezethetőség, valamint a totális kilátás, az autó gömbölyű formái nem csak dizájn szempontjából hasznosak. Akinek nem lenne elég egyedi az Adam, az bőven variálhat a színekkel, 12 féle külső szín, 15 féle üléskárpit és még számtalan más egyéb szín/burkolat módosítás kérhető.

04-opel-adam-neu-1342166574

Belülről egészen tágas hatást kelt az Opel, igaz kívülről inkább tűnik kétszemélyesnek az Adam, de ez maximum a fix hátsó ablakok miatt látszik így, hiszen hátul akár két felnőtt gyermek is kényelmesen elfér. A csomagtartó sajnos nem erőssége a kisautónak, a 170 liter maximum bevásárlásra elegendő. De ne legyünk telhetetlenek, elől bőven van hely, ráadásul a stílusára sem lehet panasz, az Adam beltere is színesre sikerült, az anyaghasználat pedig már-már a prémiumkategória határait súrolja. Egyébként az Opel munkatársai nem feltétlenül színimádatukat élték ki a tervezés során, egyszerűen alkalmazták a szín tértágító hatását, ami szükséges is egy ekkora autónál. Felszereltsége szintén irigylésre méltó, legalábbis a konkurenseket tekintve. Az Adam multimédia-rendszere kifejezetten fejlett, telefonunk képernyőjét pillanatok alatt viszontláthatjuk a hétcolos kijelzőn. A bluetooth kapcsolat révén a kormányról irányítható a telefon, de említésre méltó még a BringGo navigáció is, amivel 3d-s térképek is elérhetőek. Vannak persze olyan pluszok is, melyekért fizetni kell, ilyen a lökhárítóból kihúzható biciklitartó, vagy az automata parkolóassziszens és a fűthető kormány is. Persze ezek nélkül is teljes értékű apróság az Adam, mely erősen ajánlott vétel, ha valaki minőségi, de mégis egyéni autót szeretne a magáénak tudni.

A cikk megjelenését az Opel Gyulai Kft. támogatta.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb