fbpx

Olasz koncepció – Wild Twelve

Piero Jacometti apró hibrid sportkupéja lemászott a tervezőasztalról és immár a valóságban is megcsodálható. Hogy végül lesz-e belőle miniszéria, még kérdéses, de az biztos, hogy még rengeteg munka vár az ATS-re.

ats-wild-twelve-concept-1-1280x960_filtered

ATS Torino Design Wild Twelve Concept – ez a becses neve ennek a kicsi, de rettentőmód fürge sportautónak, amely egy kevésbé ismert, de annál lelkesebb manufaktúra munkáját dicséri, és mindössze pár napja lett leleplezve. Az együttműködések elég szövevényesek, Jacometti ugyanis az ATS tulajdonosa, viszont a megjelenése a Centro Stile di Torino Design-nak, ezen belül is Giuliano Biasionak köszönhető. A gyártást (már ha egyáltalán sor kerül rá) egy campogallianoi létesítményben kívánják beindítani, korábban itt készültek a Bugatti EB110-esek is 1991 és 1995 között, még az a bizarr – de nem lehetetlen – teória is felmerült, hogy esetleg ezek alkatrészeiből is építkeztek az első Wild Twelve készítése során.

A koncepció egyébként gyönyörű, bár olyan lapos és kicsi, hogy egy átlagember csak komoly hátbántalmak árán lenne képes ki- és beszállni. Az elölről morcos sportautó minden tekintetben szebb lett, mint a papírra vetett tervek, az óriási hátsóablak és a terebélyes far végén egy igen feltűnő kipufogó található, igazából a Wild Twelve hátulról leginkább egy vadászgépre hasonlít. Sőt, motorikusan sem marad el sokkal repülő társaitól. Persze ez csak túlzás, de a 3.8-as, V12-es a hátsókerekek hajtásáért felelős, a két villanymotor pedig az elsőkért. Az összteljesítmény 860 lóerő, ennek köszönhetően csupán 2.6 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, a kétszázhoz 6.2-re, végsebessége pedig 390 km/óra környékén van a gyártó állítása szerint. Az 1450 kilogrammos, karbonszálas karosszériával rendelkező járműben egy kilencsebességes automataváltó található, a lítium-ion akkumulátornak köszönhetően pedig 30 kilométert tisztán elektromos üzemmódban is képes megtenni.

2015-Torino-Design-WildTwelve-Concept-141-800x600

Ugyan még számos részlet nem tisztázott, és korai lenne kijelenteni, hogy a tervezett 30 darabos széria meg is valósul, de ha igen, akkor sem fogunk vele találkozni a Ferihegyi gyorsforgalmin, pedig mi aztán igazán nem bánnánk. Reméljük hallunk még a közeljövőben a Wild Twelve-ről, mert igen pofás és erős lett.

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb