Olasz koncepció – Wild Twelve

Piero Jacometti apró hibrid sportkupéja lemászott a tervezőasztalról és immár a valóságban is megcsodálható. Hogy végül lesz-e belőle miniszéria, még kérdéses, de az biztos, hogy még rengeteg munka vár az ATS-re.

ats-wild-twelve-concept-1-1280x960_filtered

ATS Torino Design Wild Twelve Concept – ez a becses neve ennek a kicsi, de rettentőmód fürge sportautónak, amely egy kevésbé ismert, de annál lelkesebb manufaktúra munkáját dicséri, és mindössze pár napja lett leleplezve. Az együttműködések elég szövevényesek, Jacometti ugyanis az ATS tulajdonosa, viszont a megjelenése a Centro Stile di Torino Design-nak, ezen belül is Giuliano Biasionak köszönhető. A gyártást (már ha egyáltalán sor kerül rá) egy campogallianoi létesítményben kívánják beindítani, korábban itt készültek a Bugatti EB110-esek is 1991 és 1995 között, még az a bizarr – de nem lehetetlen – teória is felmerült, hogy esetleg ezek alkatrészeiből is építkeztek az első Wild Twelve készítése során.

A koncepció egyébként gyönyörű, bár olyan lapos és kicsi, hogy egy átlagember csak komoly hátbántalmak árán lenne képes ki- és beszállni. Az elölről morcos sportautó minden tekintetben szebb lett, mint a papírra vetett tervek, az óriási hátsóablak és a terebélyes far végén egy igen feltűnő kipufogó található, igazából a Wild Twelve hátulról leginkább egy vadászgépre hasonlít. Sőt, motorikusan sem marad el sokkal repülő társaitól. Persze ez csak túlzás, de a 3.8-as, V12-es a hátsókerekek hajtásáért felelős, a két villanymotor pedig az elsőkért. Az összteljesítmény 860 lóerő, ennek köszönhetően csupán 2.6 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, a kétszázhoz 6.2-re, végsebessége pedig 390 km/óra környékén van a gyártó állítása szerint. Az 1450 kilogrammos, karbonszálas karosszériával rendelkező járműben egy kilencsebességes automataváltó található, a lítium-ion akkumulátornak köszönhetően pedig 30 kilométert tisztán elektromos üzemmódban is képes megtenni.

2015-Torino-Design-WildTwelve-Concept-141-800x600

Ugyan még számos részlet nem tisztázott, és korai lenne kijelenteni, hogy a tervezett 30 darabos széria meg is valósul, de ha igen, akkor sem fogunk vele találkozni a Ferihegyi gyorsforgalmin, pedig mi aztán igazán nem bánnánk. Reméljük hallunk még a közeljövőben a Wild Twelve-ről, mert igen pofás és erős lett.

Duna Autó

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

Bense Róbert

zparts autóalkatrész
Lotus Cleaning tesztelok.hu

Javasolt cikkek

Back to top button
Close