fbpx

Nagyon nyomulnak a Kínaiak az elektromosautó gyártásban

Xpeng P7 Sportsedan 706km-es hatótávval

A Kínaiak szerint az egyik legnagyobb hatótávolsággal rendelkező sportsedan az Xpeng P7, ami egy töltéssel 706 km-et tud megtenni. Ezen modell maximális teljesítménye 196kW, és forgatónyomatéka 390NM, energiafogyasztása pedig 12,5kWh/100km.

Az Xpeng P7 a világ vezető prizmatikus akkumulátorának legújabb, és legfejlettebb generációjával van felszerelve. A teljes elektromos meghajtó rendszer térfogata 18,6 liter, a teljesítménysűrűség eléri az iparág vezető 2kW/kg szintjét. A motorrendszer maximális hatékonysága 95%, az NEDC hatásfoka meghaladja a 85,5%-ot, ami hosszabb akkumulátor élettartamot, és jobb teljesítményt eredményez.

A P7 modell korszerű légellenállását a karosszéria vonalvezetésének, a félig rejtett ablaktörlőnek, az alacsony légellenellású külső tükröknek, és keréktárcsa borításoknak köszönheti. Az első próbagyártások után, több mint 30 ponton optimalizálták az autó külsejét.

A futóművének kialakításában, elöl kettős keresztlengőkarokat, és hátul ötkarú felfüggesztést kapott. Futóműve alumíniumötvözetből készül, hogy ezzel se növeljék az autó tehetetlen testtömegét. A fékrendszerekben is élen járnak, mivel iBooster intelligens fékasszisztens rendszert építettek bele, ezzel is biztosítva a legjobb pedálérzetet, és fékerőt.

Az Xpeng P7 hivatalosan 2020 második felétől került a kínai piacra, de tervben van az európai piacon való terjeszkedés is.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb