fbpx

Modern köntöst kapott a Fiat 124 Spider

A nemrég leleplezett, ismert nevű olasz modell hamarosan visszatér az „élők sorába”, és bár az új 124 Spider műszaki szempontból az MX-5 alapjaira épül, dizájnja és erőforrása is az olasz tervezők munkája.

124new

Az európai és az amerikai piacra is bejelentett Fiat 124 Spider egy vérbeli roadster, mely amellett, hogy igyekszik méltó utódja lenni az idén 50 éves Sport Spidernek, a modern igényeknek is próbál majd megfelelni.

Ami viszont kissé szúrhatja a szemünket, hogy az öreg kontinensen a 140 lovas verzióval debütál majd, ellentétben az amerikai változattal, mely esetében 160 lóerősre húzták az 1.4-es turbómotort. Vélhetően ennek az az oka, hogy Európában külön lehet majd megvásárolni az erősebb verziót – az Abarth-ot – a jövőben. Különbség továbbá a tengerentúli és az európai modell között, hogy Észak-Amerikába automata váltós típussal is készülnek.

Persze aki különleges darabot akar, annak sem kell átutazni a fél világot, hiszen az idén nyáron piacra kerülő 124 Spiderből lesz 50. évfordulós, sorszámozott, speciális kiadás is.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb