fbpx

Keményebb lesz az európai Mustang

51 év után végre hivatalosan is kapható lesz szerte az öreg kontinensen a legendás Ford Mustang. Persze a legutóbbi modell csak nekünk újdonság, a hatodik generációs sportautó az Egyesült Államokban már másfél éve befutott, azonban Európa kap egy kis pluszt, hiszen az átdolgozott fékek, valamint a jobb teljesítményű hűtőrendszer miatt komolyabb terhelést is elbír majd a modell.

mustang1

Júliusban érkezik meg az európai autószalonokba a legújabb Ford Mustang, amely néhány fronton jelentős változásokon esett át, mire „átért” az USA piacáról. Egyelőre két erőforrással lesz kapható, a 2.3 literes EcoBoost 317 lóerővel rendelkezik, a komolyabb V8-as már 421 paripával büszkélkedhet. Utóbbinak egyébként mindössze 4.8 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez, igaz, hogy 13.5 literes fogyasztása nem hangzik túl jól, de mint tudjuk, a teljesítménynek ez az ára. Az EcoBoost jóval gazdaságosabb, a vegyes használatot vizsgálva mindössze 8 litert fogyaszt, 5.8 százas sprintje és 235 km/órás végsebessége is szép eredménynek számít.

mustang2

Szintén jó hír az európai vásárlóknak, hogy ellentétben az Egyesült Államok Mustangjával, nálunk viszonylag magas alapfelszereltséget kapott a típus, a már korábban említett erősebb fékek és hatékonyabb hűtőrendszer mellett a hátsó diffúzor is az alapfelszereltség része lesz. A manuális váltóval is rendelhető Mustang számos feláras extrával kérhető, ilyen a vezetési mód választó, a menetstabilizáló, de a V8-as esetében még rajtautomatikát is varázsolnak a gépbe.

Ha már a felszereltségnél tartunk, a kényelemről és a külsőségekről sem kell lemondani, a Mustangra egyáltalán nem jellemző a spártai belső, bár a Recaro ülésekért fizetni kell, a 8 colos kijelzővel ellátott multimédiás rendszer, a 9 hangszóró, valamint a kétzónás klíma és a bőrkárpit benne van az alapárban, csakúgy, mint a ledes hátsó lámpa, a 19 colos kerekek. Ha még többre vágyna a vásárló, nyitott tetejű változatot is lehet rendelni, potom 1.7 millió forinttal kell megtoldani a vételárat.

mustang3

Ugyan korábban tartottak attól, hogy a 11.2 és 13 milliós ár miatt nem lesz megfelelő a kereslet, ám a félelem alaptalan volt, hiszen már most kétezer felett tart az előrendelések száma, a néhány hét múlva Európában is megjelenő Ford Mustang pedig valószínűleg kellemes sikereket fog elérni a kontinensen.

Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb