fbpx

Mercedes SLK kabrió – engedd ki a hajad

Az SLK szó szerint mindenre nyitott, a Mercedes barátságos arcú modellje egyenesen a szabadsághoz ad utat. Elegáns és sportos egyszerre, továbbá hasznos újításokkal kedveskedik a kabriózás szerelmeseinek.

149370_20110905135302439

Az új SLK eddig ismeretlen dimenziókat mutat meg a nyitott autózás rajongóinak, az autózás egyik legélvezetesebb formáját pedig egyenesen luxuskörülmények között élheti át a sofőr. A Mercedes-Benz Vario-tető mindössze húsz másodperc alatt képes „láthatatlanná válni”, de kérésre egyéb meglepetésekkel bővíthető a tető tudása. Ilyen a színezett panoráma Vario-tető, melynek polikarbonát-betéte szűri a nap káros sugarait és óv a beltér felmelegedésétől. Újdonság a Magic Sky Control is, segítségével lehetőség nyílik a tető átlátszóságán változtatni, így akár felhúzva is élvezhetik az ég látványát az utasok. Ha ez még nem lenne elég, az Airguide szélfogó csökkenti a légmozgást az utastérben.

De természetesen nem csak a tetőből áll az SLK, az autó külseje igazán megnyerőre sikerült. A kupéjellegű dizájn, a nagy légbeömlő, és a rövid far tipikus Mercedes-külső, mégis friss küllemet ad a kabriónak. Az autó beltere visszafogottan egyesíti a sportos, valamint az elegáns jegyeket, a multifunkciós sportkormány mellett króm illetve szálcsiszolt felületek díszítik a műszerfalat és a középkonzol elemeit. Felszereltség szempontjából sem érheti panasz a Mercedest, olyan rendszerek segítik a vezető dolgát, mint a fáradtság-felismerő, a bemanőverezővel ellátott parkolássegítő és az intelligens világítás. Az átfogó asszisztencia-rendszerek növelik az autó biztonságát, emellett a megerősített A-oszlop és a bukócső is ellenállóbbá teszi a karosszériát.

Mercedes_SLK_4_800_600_80

Az SLK kabrió a benzin mellett dízelmotorral is elérhető, míg előbbiből 1.8-tól 5.5 literesig lehet válogatni, utóbbiból 2143 köbcentis az egyetlen alternatíva. Mindkét típusnak nagyjából 240 km/óra körül van a végsebessége, környezetvédelmi szempontból pedig szintén kellemes adatokkal büszkélkedhet, a teljes motorpaletta Euro 5-ös, de érdemes megemlíteni az ECO start-stop rendszert, a csökkentett gördülési ellenállású gumiabroncsokat, és az energiatakarékos vezérlésű segédberendezéseket is. A sportosra hangolt futómű sokat emel a vezetési élményen, két váltóművel kapható az SLK, a hatfokozatú sebességváltó mellett a 7G-Tronic Plus választható, mely economic, illetve sport menetprogrammal van ellátva.

Az SLK 12,5 millió forinttól egészen közel 23 millió forintig terjedő árskálán mozog, tehát aki egy új Mercedesben szeretné lobogtatni a haját, igen mélyen kénytelen a zsebébe nyúlni, cserébe viszont egy kifogástalan és egyedi járművet birtokolhat.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb