fbpx

Új Peugeot Partner – modern munkaeszköz

A szegmens kívánalmainak megfelelő méretek, magas komfortszint és minden eddiginél praktikusabb és sokoldalúbban variálható rakodótér jellemzik az új modellt. A praktikus Peugeot Partner kínálata a vezetéstámogató rendszerek tekintetében ráadásul a legújabb személyautókéval vetekszik. Két jelentős újítással is találkozunk: ez a túlterhelésjelző és a holtterek belátására speciális kamerákat alkalmazó Surround Rear Vision funkció.

blank

Az új Peugeot Partner a márka legfrissebb modelljeiről ismert EMP2 platformra épült. A jól bevált padlólemez rövidebb túlnyúlásokat és manőverezésnél ideális kisebb fordulókört tett lehetővé: a járdaszegélyek közötti fordulási kör átmérője sztenderd változatnál mindössze 10,82 m, a hosszú változatnál 11,43 m.

A karosszéria mérete a szegmensben megszokott: a sztenderd változat 4,40 m hosszú, amelyhez az eddiginél nagyobb, 1,81 m hasznos hosszúságtartozik. A változattól függően 3,30 m3–3,80 m3 térfogatú raktér két EUR raklap befogadására képes. A 4,75 méteres (+35 cm) hosszú változat még nagyobb rakodókapacitással rendelkezik. A hasznos hosszúság 2,16 m, a raktérfogat pedig 3,90 m3–4,40 m3.

A hasznos teher változattól függően – sztenderd és hosszú sziluett esetén egyaránt – 650 kg és 1000 kg között mozog, és ezzel a kategória egyik legjobbja. A nagyon alacsony fogyasztású (TBC) változatok hasznos terhelhetősége 600 kg.

Az eddig több mint 4 000 000 járműbe beépített PEUGEOT i-Cockpit most először szerepel egy haszongépjármű kínálatában, főbb összetevői az új Parterben az alul-felül csapott, stabilabb fogású, kisméretű kormány, mely jobb kormányozhatóságot, gyorsabb és kevésbé fárasztó manőverezéseket és fokozott vezetési élményt biztosít. A magasra helyezett műszeregység, mely a kényelem és a biztonság jegyében a legfontosabb adatokat közvetlenül a vezető látómezejében jeleníti meg, így az mindvégig az úton tarthatja a szemét. Továbbá a műszerfal közepén elhelyezett és a vezető felé fordított 8” kapacitív típusú érintőképernyő, melyről közvetlenül vezérelhetők a legfontosabb kényelmi funkciók (rádió, navigációs rendszer, gépjármű-paraméterek, telefon stb.). (felszereltségtől függően széria vagy opció)

A Surround Rear Vision névre hallgató innovatív rendszernek köszönhetően megszűnik a régi dilemma, hogy a rakomány épségét vagy a látási viszonyokat részesítsük-e előnyben. Ez az értékes vezetéssegítő funkció a gépjármű külső környezetéről nyújt tájékoztatást, és a gépjármű minden pontján optimális láthatóságot biztosít, ami jelentősen megkönnyíti a vezetést és a manőverezést. Az új modell két kamerával van felszerelve: az egyik az utasoldali visszapillantó tükör talpába, a másik a lemezelt hátsó ajtó felső részébe van beépítve. A rendszer kétféle nézet megjelenítését teszi lehetővé.

A jelentős rakodókapacitással és hasznos térfogattal rendelkező Peugeot Partner túlterhelésjelzővel is fel van szerelve. Ez a rendkívül innovatív fedélzeti technológia minden körülmények között nagy biztonságot nyújt. A funkció használata egyszerű: a gépjármű terhelésének mérése a motor indításakor automatikusan történik, de a gépjármű álló helyzetében, a rakodótérben elhelyezett gomb megnyomásával is kezdeményezhető. A megengedett össztömeg 90%-ának elérésekor a kapcsolón egy fehér fényű, az engedélyezett érték túllépésekor pedig egy borostyánszínű LED világít. Az utóbbi kigyulladásakor a műszerfalon is megjelenik egy figyelmeztető üzenet.

benzines erőforrások között két 1.2 PureTech motort találunk:
– PureTech 130 LE S&S 8 fokozatú EAT8 automata sebességváltóval (2019 folyamán lesz rendelhető)
– PureTech 110 LE S&S 6 fokozatú kézi váltóval

A PureTech motorok a részecskekibocsátás csökkentése érdekében benzines részecskeszűrővel vannak ellátva.

dízelek között háromféle teljesítmény közül lehet választani:
– BlueHDi 130 LE S&S 6 fokozatú kézi vagy 8 fokozatú EAT8 automata sebességváltóval
– BlueHDi 100 LE S&S 5 fokozatú kézi váltóval
– BlueHDi 75 LE 5 fokozatú kézi váltóval

Minden egyes szakma képviselője meg fogja találni a hatékony munkavégzésre leginkább alkalmas konfigurációt: például a minden körülmények között strapabíró Grip változatot vagy a sok időt utazással töltő ügyfeleknek készült Aszfalt verziót.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb