fbpx

Mercedes-Benz X-osztály Limitless Urban Explorer Yachting Edition bemutató -Az ország egyetlen légrugós példánya

Amint látszik, a Mercedes -Benz X-osztály határait csak a képzelet korlátozza be. 

A Mercedes X-osztály 2017-ben került a piacra, a cikkben bemutatásra kerülő X 350d V6 4MATIC változat 2018 óta érhető el. Az újságírók körében elég megosztó kritikákat kapott a német prémium gyártó pickupja. Sokan támadták, amiért a Volkswagen Amarok és a Ford Ranger konkurense a Nissan Navara alapjaira épült és nem igazán értették, hogy egy prémium gyártónak minek is egy “melós kocsi”. 

Először is, mert másnak nem volt, hát akkor ők csináltak egyet. Másodszor semmi, de tényleg semmi nem hasonlít a Navarára, annak ellenére sem, hogy többek közt az európai piacra szánt modelleket a Nissan spanyol gyárában szerelik össze.

mercedes x

Ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor max az ajtók övvonala hordoz némi hasonlóságot. Ugyanakkor inkább SUV-os, mint pickupos. A méretes hűtőrács közepén egy akkora háromágú csillag látható, hogy messziről kiszúrja a szemed, az tuti. 

A duplakabinos pickup kilencféle fényezésben, három felszereltségi szinttel és 17, 18 és 19 colos felnikkel kérhető. A gyári kiegészítők listája is terjedelmes, így egészen extrém dolgokat is kérhetnek a tulajdonosok, például rozsdamentes vagy fekete acéldíszcsöveket, illetve kemény platótetőt. 

mercedes x

Na, de mit tehet az, aki nem elégszik meg a márkakereskedés által kínált kiegészítőkkel? Szerencsére több off-road termékekkel foglalkozó cég is az ember rendelkezésére áll álmai megvalósításában. Nem is olyan rég a biatorbágyi Limitless Accessories tartozékokat forgalmazó Pickup4x4-nél jártam, ahol egy különleges, Yachting Edition X-osztályt kaptam a kezeim közé. 

Gyári állapotban sem semmi a prémium pickup, azonban a cég jó alaposan felextrázta, mondjuk a végösszeg láttán tátva maradt a szám… Átgondolva viszont megéri az árát, ha egyedi autót készítenek neked. A hátsó tengelyre egy mobiltelefonról is vezérelhető légrugó szettet szereltek, ezzel az ország első hasonló megoldással felvértezett X-osztálya. 

mercedes x

Feljebb tekintve a plató átalakítása is rendhagyó: a teak wood borítású kihúzható platótálca is egyedi és látványos megoldás, akárcsak a sárvédőszélesítés, a felső LED lámpák vagy a HEIST KMC XD felni szett. 

mercedes x

A belső tér teljesen gyári, ez tükrözi a Mercedes többi modelljében megtalálható vonásokat. A rendelhető díszbetéten kívül nagyon nem tolták túl, de nem is baj mert jól áll neki a sallangmentesség. Az utastérben alkalmazott anyagok a prémium jelleget tükrözik, a fej- és lábtér viszonylag nagy, kényelmesen elfér egy magasabb személy is. Mondjuk tárolórekeszekből lehetne több is. 

mercedes x

A motorháztető alatt egy 3,0 literes, 258 lóerős dízel erőforrás lapul, amelyhez egy 7 fokozatú automata váltó csatlakozik és viszi tovább az erőt mind a két tengelyre. Noha a gyári adatok és kialakítások is érdekesek és figyelemre méltók, ezúttal az egyedi kiegészítők kapták a hangsúlyt. 

Jelezd kommentben, ha szeretnél még több hasonló átalakításról olvasni!

Az autóért köszönet a Pickup4x4 Kft-nek.

Írta: Háfra Zsolt 

Fotók: Póczak Tamás

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb