fbpx

Megújult a BMW X3

Tizennégy esztendővel ezelőtt, az első BMW X3 piaci bevezetésével új méretosztály született az SUV szegmensben: beköszöntött az SAV (Sports Activity Vehicle) modellek korszaka. A BMW az  X3 első két modellgenerációjából világszerte összesen több mint 1,5 millió példányt értékesített, az új típus pedig minden korábbinál lendületesebb karakterével, látványos formai megoldásaival, erőteljes motorpalettájával nyitja meg a 2003 óta íródó sikertörténet új fejezetét. A harmadik modellgeneráció a minden terepen kimagasló menetdinamika és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság egységét kínálja, a népszerű BMW X modellcsalád többi tagjához hasonlóan.

BMW X3

A BMW X3 harmadik modellgenerációja tovább halad az elődei által megkezdett úton, sportos köntösben tárva az vásárlók elé az emelt hasmagasságú, extrém rövid túlnyúlásokkal megrajzolt járműkoncepció off-road karakterét. Az ismerős karosszéria-arányok már első ránézésre kihangsúlyozzák a modell első és hátsó tengely közötti tökéletes, 50 : 50 arányú terhelés-elosztását, miközben az új BMW X3 erőteljes teljesítményére szemből nézve a jelentős mértékben megnövelt hűtőrácsok és a modellcsalád történetének első hatszög alakú ködlámpái utalnak. Hátul a háromdimenziós hatású, az opcionális extrafelszereltség részeként teljes LED-technológiával dolgozó lámpák kerülnek a figyelem középpontjába, a harmadik modellgeneráció sportos énjét pedig meredeken lejtő légterelő szárny és dupla kipufogóvég nyomatékosítja.

Az új X3 piaci bevezetésekor (illetve nem sokkal utána) háromféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás kerül fel a modell motorpalettájára. A portfólió csúcsán – az X3 modelltörténetének első BMW M Performance tagjaként – a 265 kW / 360 lóerő maximális teljesítményű M40i áll. A benzines palettát színesíti a 185 kW / 252 lóerő maximális teljesítményre képes xDrive30i és a piaci bevezetés után nem sokkal elérhető 20i.

BMW X3

A számos intelligens vezetést támogató rendszert magába foglaló, félig automatizált járművezetésre összpontosító BMW Personal CoPilot innovációjának részeként az új BMW X3 az aktív tempomat legújabb generációjával (Active Cruise Control), valamint a kormányzó- és sávtartó asszisztenst (Steering and Lane Control Assistant), a sávváltást segítő asszisztenst (Lane Change Assistant, 2017 decemberétől esedékes) és az oldalirányú ütközésre figyelmeztető rendszert (Side Collision Warning) is magába foglaló Driving Assistant Plus biztonsági csomaggal is felszerelhető, amelyekkel a BMW X3 harmadik modellgenerációja bebiztosítja vezető pozícióját az SAV modellek mezőnyében.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb