fbpx

Megkezdődött a Škoda Kamiq gyártása

A Škoda székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben megkezdődött az új városi SUV, a Kamiq sorozatgyártása. A márka modellpalettájának legújabb tagja mellett az Octavia, a Fabia, a Scala és a Karoq sorozat tagjai is készülnek itt.

A Kamiq gyártásába a Škoda mintegy 100 millió eurót invesztált Mladá Boleslavban. A gyártósort az MQB27 padlóvázra adaptálták, új présszerszámok készültek, a fényező- és a karosszériaüzemben, illetve a végszereldében pedig az alapvető változások mellett – például az új, két részre osztott LED-fényszórók szerelését is lehetővé téve – különböző részletmódosításokat is eszközöltek.

Az új modell a Volkswagen-csoport modulrendszerű keresztmotoros platformjának műszaki alapjaira épül, és modern infotainment-, illetve vezetői segédrendszerekkel, továbbá számos “Simply Clever” megoldással lesz ellátva. 4241 milliméteres hosszúságával a Kamiq minden utasa és csomagjaik számára bőséges térkínálattal szolgál.

Naponta 400 új Kamiq készülhet Mladá Boleslavban.

Kapcsolódó anyagaink:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tesztelok.hu/posts/1696161613849271″ bottom=”30″] [fb_pe url=”https://www.facebook.com/tesztelok.hu/posts/1378168705648565″ bottom=”30″]

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb