fbpx

Megérkeztek az új Ladák Magyarországra

Vége a várakozásnak, már hazánkban vannak az új Ladák, ezzel együtt a modellek forgalmazása is megindult. A márka ezzel hivatalosan is visszatért nem csupán a magyar, hanem az európai piacra is, árkategóriáján belül pedig komoly konkurenciaként tekinthet rá a többi gyártó.

ujlada2

A Zay utcában lévő első magyarországi szalonban megrendezett ünnepélyes megnyitót hosszas munka és szervezés előzte meg. Ugyan már hónapokkal ezelőtt is kaphattunk információmorzsákat az érkező típusokról és esetleges árukról, de a konkrét adatokra még várni kellett. Most azonban lehullt a lepel, megtudhattuk többek között, hogy a lépcsőshátú Lada Granta 1.6-os, 86 lóerős, benzines kiviteléért 1.999.000 forintot kell fizetni, a Kalináért 2.199.000-et kérnek el, a mindenki által ismert, a klasszikus külsőt megőrző, de modernizált Lada Niva 4×4 Urban kezdőára pedig 2.799.000 forint.

A hangulat nem csupán a baráti árak miatt volt pozitív, hiszen a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint mire a hivatalos bemutató ideje elérkezett, addigra már száz előrendelést adtak le hazánkban, de a márkakereskedők is hasonlóan lelkesen vették a Lada visszatérését, ugyanis rengetegen jelentkeztek a kereskedői hálózatba, ennek következményeképp hamarosan Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Dél-Pesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason és Pécsen is lehet majd új Ladát vásárolni. A tervek eddig is komolyak voltak, azonban most azt is megtudhattuk, hogy a jövő évben 1000 autó eladását tervezik, ez a cél pedig teljesen korrektnek tűnik, lévén 2016-ban a Vesta és az X-Ray is csatlakozik a modellpalettához.

ujlada1

Rövidesen nálunk is olvashattok bővebben az új modellekről!

Fotók: LADA Auto Hungary

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb