fbpx

Már Oroszországban is készül a Hyundai Sonata

A Hyundai orosz képviselete bejelentette, hogy megkezdődött az új Sonata modell összeszerelése Kalinyingrádban, ahol a korábbiakkal ellentétben mostantól teljes ciklusú autógyártás zajlik. 

A kalinyingrádi Avtotor vállalat összeszerelő üzemében mostantól Hyundai Sonata modellek is készülnek. Korábban itt csak előre gyártott elemekből álló összeszerelés folyt, ám az orosz vállalat fejlesztése révén mostantól hegesztőüzem és festőüzem is működik, lehetővé téve az gyártás teljes ciklusát.

Az új Sonata előszériás gyártása 2020 szeptemberében kezdődött meg, amikor a karosszériaüzem hegesztőgépeinek minőségét ellenőrizték. Ez többek között magában foglalta az elkészült karosszériavázak töréstesztjét is, amelynek során az eljárást kiváló minőségűnek értékelték. A törésbiztonság mellett az új Hyundai Sonata különleges Smart Sense rendszerei közül a kanyarodáskor szembejövő forgalomra figyelmeztető rendszer és a hátsó utasfigyelmeztető rendszer is a felszereltségi listára került.

Emellett a felszereltséghez fűthető ablakmosó-fúvókák és belső csomagtérnyitó is hozzátartozik. A Sonata Comfort felszereltségétől a fűthető szélvédő, illetve az elektromos rögzítőfék is elérhetővé válik, míg a legmagasabb, Style szinten a digitális műszeregység is szériában jár.

A Kalinyingrádban készülő Hyundai Sonata kétféle benzines motorral választható. Az alapváltozatokat egy 2.0 literes motor mozgatja, míg a Comfort szinttől felfelé egy 2.5 literes egység is választható. A WAY fantázianevű limitált szériában YandexAuto rendszerrel felszerelt multimédia rendszer is helyet kapott.

forrás: Dönci Hyundai-KIA Blogja
Kövesd Dönci-t a részletes Hyundai-Kia infókért a facebookon is.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb