fbpx

Már a BMW i3s is megvásárolható támogatással

A BMW tisztán elektromos modelljeiből csaknem annyit adtak el az idei év első tíz hónapjában hazánkban, mint az egyébként akkor szintén rekordeladásokat hozó tavalyi évben összesen. Magyarország egyik legnépszerűbb elektromos autójából, az i3-ból összesen 127 darabot értékesítettek a január-október időszakban.

Az i3 modell vonzereje ráadásul az elektromos autózás népszerűsítését célzó törvényi szabályozás változása miatt mostantól még tovább növekszik. Október 29-tól már a bruttó 20 millió forintos vételárat meg nem haladó elektromos autókra is igényelhető állami támogatás, így már az i3 dinamikusabb változata, az i3s is megvásárolható kedvezményes konstrukcióban, azaz akár 1,5 millió forintos állami támogatás mellett.

„A BMW Group nemzetközi tapasztalatai alapján az állami kedvezményrendszer jelentősen ösztönzi az elektromobilitás terjedését. Magyarországon is így van, ezért üdvözöljük az elektromos autók vásárlásához nyújtott állami támogatás október végi újraindulását. Az új pályázati program ráadásul a korábbinál magasabb, akár bruttó 20 000 000 Ft értékű járművek támogatott beszerzését is lehetővé teszi. Így már nemcsak a BMW i3, hanem a sportos i3s modellt is közelebb hozza a magyar ügyfelekhez. Az immár három éve bevezetett zöld rendszám és a kapcsolódó adó- és parkolási kedvezmények, valamint a fejlődő töltőhálózat egyre vonzóbbá teszik itthon a károsanyag-kibocsátás nélkül használható autókat. A magyar vásárlók bizalma különösen nagy érték számunkra, hiszen ennek köszönhetően továbbra is a kelet-közép-európai élmezőnyben vagyunk a BMW i3 és az elektromos autózás népszerűsítésében” – mondta el Kiss-Bíró László márkamenedzser.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb