fbpx

Magyarországon is elérhető lesz a Ford Explorer Plug-In Hybrid

A vadonatúj Ford Explorer SUV ma mutatkozott be első ízben Európában a Ford Európa “Go Further” rendezvényén Amszterdamban. A Ford itt bejelentette, hogy Amerika legkelendőbb SUV modelljének plug-in hibrid változata még idén rendelhető lesz Európában., és 2020 elejétől Magyarországon is.

A vadonatúj Ford Explorer Plug-In Hybrid két gazdag felszereltségű változatban lesz megvásárolható: a sportos, Ford Performance hangulatú Explorer ST-Line, illetve a fényűzőbb Explorer Platinum változatban. Mindkét modellt olyan hajtáslánc mozgatja, amelyben a 3,0 literes EcoBoost benzinmotor, az elektromotor és generátor hatékony kombinációja 450 LE teljesítményt és 840 Nm forgatónyomatékot kínál – nem beszélve a tisztán elektromos hajtás lehetőségéről.

Az alapáron kínált Ford Intelligens Összkerékhajtást hét választható üzemmód egészíti ki, így a 10 fokozatú automata sebességváltóval felszerelt autó a nagyvárosi forgalomban ugyanolyan optimális teljesítményt nyújt, mint a terepen. A relaxált és magabiztos vezetési élményt még kellemesebbé varázsolják az ugyancsak alapáras vezetéssegítő technológiák, például a Stop & Go rendszerrel, Sebességkorlátozást Felismerő és Sávközép funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika.

A tágas utastérben olyan fejlett megoldások találhatók, mint a 10,1 colos, álló helyzetű érintőképernyő és a 12,3 colos digitális műszeregység. Az Explorer a sokgyermekes családoknak is számos kényelmes és praktikus megoldást kínál; jó példa erre, hogy a második üléssor új mozgató rendszerének köszönhetően egyetlen kézmozdulattal megkönnyíthető a ki- és beszállás a harmadik üléssorra.

Felvillanyozó jövőkép

A Ford ez év elején jelentette be, hogy az új Focus után bemutatott összes új modelljéhez, illetve a már meglévő járművek friss változataihoz kínál majd valamilyen elektromos hajtáslánc-opciót. Ezekhez az autókhoz megrendelhető lesz a plug-in hybrid, a mild hybrid, a full hybrid és az akkumulátoros elektromos hajtáslánc-technológiák egyike (vagy közülük akár több is), így a Ford az európai piac egyik legátfogóbb kínálatával rendelkezik majd.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb