fbpx

Liszka Roland: Újabb váci győzelem, ezúttal enduróban

Nagyon izgalmas szezont fut a váci motorsport egyik legifjabb reménysége: Liszka Roland idén az endurocross és a motocross mellett enduróban is megméreti magát, a tehetséges pilóta utóbbi szakágban most ismét remek győzelmet aratott.

A magyar bajnokság ezúttal Tamásiba látogatott, arra a helyszínre, ami egy szezon eleji bukás miatt nem a legkedvesebb emlék Rolandnak. Azonban a Laller Racing Dakar Team pilótáját nem igazán lehetett zavarba hozni, a versenyző szombaton és vasárnap is nagy magabiztossággal húzta a gázt, ennek eredményeképpen pedig a kategóriájában és az abszolút kiírásban sem talált ellenfélre:

„Ezúttal nem volt óriási a mezőny, 15 köröli nevezővel kellett megküzdenem az első osztályban. A nyitónap nagyon jól sikerült, kiváltképp az esti extrém akadályokkal tarkított szakasz feküdt nekem. Itt gumikon, konténereken, fákon keresztül kellett motorozni, méghozzá úgy, hogy soha korábban nem mentem még ezen a szakaszon. Itt is én lettem a leggyorsabb, így bizakodva és motiváltam ugrottam neki a vasárnapnak, ami szintén jól ment. Kicsit talán lassultam a szombathoz képest, de ezen a napon is nálam állt le legelőbb a stopper, így győzelmet ünnepelhettem, de ami számomra még ennél is fontosabb, hogy vezetem a bajnokságot.

A célom természetesen nem is lehet más, minthogy az élen zárjam a 2021-es évet. Közben több fronton is igyekszem helytállni, az előttünk álló hétvégén sem pihenek majd. Kiskunlacházán állok rajthoz motocrossban, ott is szeretném a legjobbam nyújtani, és minimum a top3-ban végezni. Verseny egybeesések miatt MX-ben több fordulót is ki kellett hagynom, így itt már nincs esély a végső győzelemre, ennek ellenére szeretnék erős teljesítménnyel jelentkezni!” – zárta mondandóját a Horváth Lajos „Laller” csapatában pallérozódó sportoló.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb