fbpx

Liberté Francia Autós Találkozó 2016.

2016. július 1., péntek Mi szervezők, István és János, meg persze a segítőink, 18 óráig a városban kiplakátoljuk az útvonalat, hogy merre található a Szalki-sziget kemping. A kempingen belül kijelöljük a parkolókat, a közlekedési útvonalat. Majd 18 órától fogadjuk a vendégeket, szépen sorban Mindenkit beregisztrálunk, elfoglalják a helyeket, a szállásokat. A későbbi órákban, körülbelül 21 óra körül egy közös esti sütögetést szervezünk, egy francia filmvetítéssel.

lib2

2016. július 2., szombat, ébredezés az előző napból. Majd 10 órakor hivatalosan megnyitjuk a találkozót. A nap folyamán a közönség leadhatja a szavazatát – amit az érkezéskor kapott – az általa legszebbnek ítélt járműre. Ezzel egy időben egészen az eredményhirdetésig lehet Legot is kirakni. A gyerekeknek színezők lesznek, lefoglalhatják Magukat. 11-kor elindítjuk a versenyeket egy limboval, melyet három kategóriában hirdetünk meg: gewinde, levegős, ültetőrugó. Ha ezzel végeztünk, akkor 12:00-kor egy kicsit megmozgatjuk a közönséget, a kerékkörbefutó versennyel kezdjük. Ez a verseny ugyanolyan lesz, mint a kerékcsere, ez esetben négy darab kerékgumi játssza a szerepet a kerékcsere helyett. Itt az lenne a feladat, hogy a kocsi elejéről kell a négy darab kerékgumit egyesével elvinni egy-egy kerékhez, majd, ha ez megvan, akkor vissza az alaphelyzethez megérinteni a betont, és utána egyesével lehet visszahozni a kerékgumikat. Ezután 13:00-kor gumidobáló verseny lesz, ennek az a kikötése, hogy háttal kell állni, és ki tudja messzebbre dobni a gumit háttal. Majd 14:00-kor folytatjuk a zsákban ugráló versennyel. Itt annyi, hogy Mindenki jön a saját kocsijával, bele kell mászni egy zsákba, a kocsi elejéhez kell állni, és ugrálva a bal első ajtón beszállni, majd át kell mászni a jobb oldalra, és a jobb oldalon kiszállva visszaugrálni a kocsi elejéhez. 15:00-kor felni kitartó verseny, mind női, mind férfi kategóriában is. Vízszintes, egyenesen kinyújtott karral kell tartani a felnit. 16:00-kor folytatjuk a hetes csapdával, ez egy autós ügyességi versenyfeladat a kialakított pályán.

liberté2

Mint írtam, a nap folyamán zajlik a közönség által leadott szépségverseny, de a versenyek lebonyolítása, és az idők összesítése alapján a szervezők is Maguk körbejárnak és megnézik a Francia autókat, és saját Maguk is meghozzák a döntést a szépségversennyel kapcsolatban. És ezzel párhuzamosan a szervezők megbeszélik a LEGek versenyét, melyet az eredmények megszületése után a közönséggel is megosztanak, ilyen versenyek lesznek, mint például: LEGmesszebbről érkezett Citroen, Peugeot, Renault LEGöregebb Citroen, Peugeot, Renault LEgfiatalabb Citroen, Peugeot, Renault LEGszebb felni LEGszebb csomagtér beépítés LEGmerészebb ültetés LEGfiatalabb sofőr Ha sikerült lebonyolítani minden versenyt, akkor egy kis pihenő a szervezőknek, és éjfélkor jöhet az esti fürdés a szabadstrandon mindenkinek. 2016. július 3, vasárnap: Sajnos eljön az utolsó nap, ébredezés, beszélgetés, sátorbontás, élmények megosztása, végül mindenki elindul haza.

Juhász Barna

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb