fbpx

Leleplezték az új Mazda CX-5-öt

Négy esztendővel az első generációs modell megjelenése után elérkezettnek látta az időt arra a Mazda, hogy újragondolja sikeressé vált SUV-ját. Az új CX-5 Los Angelesben mutatkozott be, hazánkban jövő nyártól találkozhatunk vele.

maz1

Sportosabb kiállással támad a KODO formanyelv alapján megalkotott szabadidőautó, amely szélesebb lett, valamint az A-oszlopa is hátrébb került, ráadásul a hűtőmaszk és a fényszórók is szúrósabb tekintetet kölcsönöznek a típusnak. Nem csupán külsőleg módosítottak a karosszérián, merevsége 15%-kal növekedett az elődéhez képest, az erősítés által a biztonsági mutatók is növekedtek.

A beltér is modernebb képet mutat, a középkonzolt teljesen átalakították, a 7 colos központi kijelző feljebb került, illetve head-up display-jel is ellátták a Mazdát, a gyártó szerint pedig az anyaghasználaton is finomítottak. Az utasok komfortérzetét a hangszigetelés javításával igyekeznek növelni, a csomagtartó ajtaját pedig ezentúl távirányítóval is fel lehet majd nyitni.

maz2

A CX-5 2 és 2.5 literes SKYACTIV benzinmotorokkal, valamint szintén SKYACTIV 2.2-es dízellel kerül a piacra, melyeknek nem csupán a fogyasztásuk, hanem a károsanyag-kibocsátásuk is csökkent a Mazda jelentései alapján. A modellre Magyarországon még jó néhány hónapot várni kell, de jövő nyáron várhatóan már megérkeznek az első darabok a szalonokba.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb