fbpx

Lada Vesta Signature

Különleges modellt tesztel a közeljövőben a Lada, sorozatgyártásról ugyan még nem esett szó, de az már biztos, hogy tíz darab elkészül a Signature-ből, melyet belső használatra szánnak.

Úgy látszik, hogy a Lada elkezdett kacsintgatni a magasabb szegmensek felé, ugyan a Vesta Signature jelen valójában még messze van a prémiumkategóriától, de a próbálkozás érdekes, a visszajelzések alapján pedig feltérképezhetik a modellben rejlő lehetőségeket. Mert azok vannak benne bőven, hiszen a Signature több, mint egy nyújtott tengelytávú Vesta, komfortban és felszereltségben is felülmúlja a sorozatgyártott típust.

2111500

A 4.66 méteres, tehát az alapkivitelnél mintegy 25 centiméterrel hosszabb, Steve Mattin által tervezett Ladában a második üléssoron jóval nagyobb lett a lábtér. Azonban hátul nem csupán emiatt lehet kényelmesebben elférni, hiszen az egyébként bőrborítású, fűthető ülések kialakítása is változott. Középre egy kartámasszal és pohártartókkal ellátott masszív konzol került, igaz, hogy így csak két hely maradt, azok viszont jóval szellősebbek. Elöl a már korábbról is ismert beltéri elemek és műszeregységek köszönnek vissza. A Signature műszaki paramétereiről szinte semmit nem árultak el, annyit tudni, hogy automata váltót kap, és vélhetően 1.6-os, vagy 1.8-as benzinmotorokkal lesz szerelve.

64

A tesztszéria kizárólag az AvtoVAZ munkatársai számára lesz elérhető, akik élesben igyekeznek megtapasztalni az előnyöket és a hátrányokat, arról azonban, hogy később milyen formában jelenhet meg a Signature, jelenleg még nincsenek információk.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb