fbpx

Kiszivárgott az új Hyundai IONIQ 6 néhány adata

blank

 

A Hyundai Motor egyik legnagyobb idei újdonsága az IONIQ villanyautószéria második tagja, az IONIQ 6 limuzin lesz, amelynek néhány jellemző adata most idő előtt nyilvánosságra kerülhetett.

A dél-koreai Hyundai Motor még 2020 végén mutatta be vadonatúj, kifejezetten elektromos járművek számára kifejlesztett Elektromos Moduláris Platformját, majd néhány hónappal később, 2021 februárjában megérkezett az első E-GMP platformra épülő modell, az IONIQ 5 crossover.  Az IONIQ villanyautószéria második tagja az idén érkező IONIQ 6 limuzin, amelyről most annak néhány fontosabb adata is nyilvánosságra került.

blank

Megjelent ugyanis egy koreai nyelvű infografika, amely szerint az új IONIQ 6 hossza 4 855 milliméter, szélesség 1 880 milliméter, míg magassága 1 495 mm. Az új villany-limuzin tengelytávja pedig 2 950 milliméter, ami mindössze 5 centivel rövidebb, mint az IONIQ 5 esetében. Ezekkel az adatokkal az IONIQ 6 pontosan 4,5 centivel rövidebb, mint a jelenlegi középkategóriás Sonata modell, miközben 2 centivel szélesebb és 5 centivel magasabb lesz annál. Belső méreteit tekintve azonban az autó olyan tágas lesz, mint Hyundai legnagyobb Grandeur limuzinja.

blank

A CE gyári kód alatt fejlesztett új IONIQ 6 bemutatását az eredetileg tervezett 2022 márciusi időpontról három hónappal el kellett halasztani, mivel a vállalat elnökének, Eui-sun Chungnak nem tetszettek az autó bizonyos paraméterei, ezért annak átdolgozására utasitotta a mérnököket. Ennek részeként átdolgozták az IONIQ 6 első és hátsó lökhárítóit, aminek köszönhetően az új modell a korábbinál 20 milliméterrel hosszabb lett, illetve a változások jótékonyan befolyásolják a modell hatótávját is.

blank

Az infografikán az is olvasható, hogy az új Hyundai IONIQ 6 limuzin is megkapja ugyanazt a  nagyobb, 77,4 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot, amelyet eredetileg az IONIQ 5 testvérmodelljében, a Kia EV6-ban mutattak be és állítólag hamarosan az IONIQ 5 2023-as változatában is rendelhető lesz. Ha hinni lehet a grafikának, ezzel az akkupakkal az új modell összkerekes verziója 308 lóerős lesz, hatótávja pedig a szigorú koreai ciklus szerint 515 km lehet. Ez azt jelenti, hogy az európai ciklus szerinti hatótáv elérheti az 550 km-t, míg az amerikai érték valahol 340 mérföld körül lehet.

blank

A Hyundai Motor azt tervezi, hogy az IONIQ 6 világpremierjét 2022 júniusában tartják meg, míg az új modell szériagyártása ezt követően, júliusban kezdődik meg a vállalat Asan gyártóüzemében, ahol az új modell mellett folytatják a Hyundai hagyományos meghajtású Sonata és Grandeur modelljeinek gyártását is.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb