fbpx

Kisbagoly – Alfa Romeo MiTo 2014

Tavaly gondoltak egyet az olaszok és kissé aktualizálták a MiTo-t, amely az elmúlt években kifejezetten kapós kisautóvá vált. Szerencsére a jól bevált külsőn nem sokat változtattak, nem úgy, mint a felszereltségek listáján, de ami talán a legfontosabb, hogy egy új erőforrás is bemutatkozott.

alfa-romeo-mito-quadrifoglio-verde-6

A számok finoman jelezték, hogy szükség van némi újításra a MiTo háza táján, természetesen az Alfa ezt nem így kommunikálta, pedig nincsen okuk a szégyenkezésre, csupán egy kis vérfrissítésre volt szükség. Öt évvel ezelőtt remek szezont zárt a gyártó, Európában 62.000 MiTo talált gazdára, ám ez a szám évről-évre csökkent, viszont nagyon helyesen úgy döntöttek az olaszok, hogy a sikeres modellt nem szabad elfelejteni, mindössze kicsit át kell szabni. Hogy miért? A MiTo amellett, hogy rendkívül friss és kellemes külsővel rendelkezik, belülről is stílusos ábrázattal dicsekedhet, a biztonsági tesztje kiváló eredményt hozott, ráadásul a vezethetőségét is rendre pozitív jelzőkkel illették. Persze tökéletes autó nincs, így a kis Alfa esetében is lehet találni kivetnivalókat, az egyik, és a legjelentősebb a magas ár, de a hátsó üléssor szűkösségét is muszáj megemlíteni, azonban ezektől függetlenül tényleg korrekt autóról van szó.

A külső különlegességét egyértelműen az orr adja, leginkább egy csodálkozó bagolyhoz lehetne hasonlítani, az arányokat tökéletesen eltalálták, a kedves külső pedig már félsiker. A hűtőmaszk kapott egy krómkeretet, a fényszórókon pedig sötétítettek, őszintén szólva ennél nagyobb módosításokra nem is volt szükség. Belül azért már valóban ráfért egy kis ráncfelvarrás a modellre, a motorháztető alatt immár a 105 lovas 0.9 Turbo TwinAir erőforrással is találkozhatunk, mely igen magabiztos motor hatását kelti. A csekély fogyasztás (4.2 liter/100 km) mellett egyébként a károsanyag-kibocsátást is jelentősen sikerült csökkenteniük. A MiTo végsebessége 184 km/óra, 11.4 másodperc alatt van százon, az autó hatsebességes kézi váltója mellett a kapcsolható dinamikus fokozatnak is köszönheti sportosságát.

2014-alfa-romeo-mito-sbk-dash-view

Felszereltségtől és kívánságoktól függően a MiTo többféle kárpittal kérhető, de a műszerfal elemei is változtak. Erősen feltűnő jelenség az Uconnect rendszer, az ötcolos érintőképernyő a középkonzolon kapott helyet, a navigációs funkcióval felvértezett, okostelefonnal összekapcsolható eszköz szintén a 2014-es modellévben mutatkozott be. Az Alfa Romeo egyébként megkönnyíti a vásárlók dolgát, hiszen „csomagokban” kínálják a MiTo-t, a Sport inkább a külsőségekre megy, a Comfort a praktikusságot helyezi előtérbe, a Luxus pedig minden tulajdonság egybegyúrásával variál. Utóbbiban olyan extrák kaptak helyet, mint az automata fényszóróvezérlés, a fűthető első ülések, valamint a fényérzékeny visszapillantó.

A MiTo üde színfoltja az autóiparnak, az 5 millió forint körüli ár is megbocsátható, mivel minőségi, fiatalos és vidám, valamint gazdagabb lett egy sor okos és szükséges frissítéssel.

Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb