fbpx

Itthon is bemutatkozott az új BMW X5

November végén hazánkban is bemutatkozott az első BMW X modell negyedik nemzedéke. Az immár Magyarországon is elérhető új BMW X5 a világszerte több mint 2,1 millió példányban értékesített elődmodellek sikerét folytatja.

A Magyarországon múlt pénteken debütáló, innovációk egész sorát felsorakoztató BMW X5 negyedik generációja, a közel két évtizede létező SAV (Sports Activity Vehicle) kategória legújabb formáját testesíti meg. A BMW X5 friss kiadása tovább folytatja a márka X modelljeinek sikertörténetét, mely közel 20 éves múltra tekint vissza.

Az elődmodellhez képest 42 milliméterrel megnyújtott tengelytávolság, a 36 milliméterrel megnövelt karosszéria-hosszúság, a 66 milliméterrel szélesebb kiállás és a 19 milliméteres magasságbeli növekedés magabiztos megjelenést, az utastérben pedig irigylésre méltó helykínálatot garantál. Az új BMW X5 modell 4 922 milliméter hosszú, 2 004 milliméter széles és 1 745 milliméter magas, 2 975 milliméteres tengelytávolsággal.

A frontrész egyik legfeltűnőbb újítása a vese alakú hűtőrács nagyméretű, egybefüggő kerete. A BMW az új X5 modellhez az alapfelszereltség részeként kínálja fel a LED-technológiás első fényszórót, miközben az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek közé az adaptív LED fényszórókkal felszerelt BMW Laserlight lézerfény is felkerült, a távolsági fény tökéletes optimalizálása érdekében.

Az új BMW X5 modern megjelenésének egyik kulcspontja az autó oldalán végigfutó precíz karaktervonal, amely a hátsó ajtók magasságában meredek emelkedésnek indul. Mindez az újdonság erőteljes vállrészét és az ugyancsak LED-technológiás hátsó lámpák mélyen előrenyúló kialakítását nyomatékosítja.

Az X5 utasterében az emelt üléspozíció, valamint a műszerfal és a középkonzol párosának letisztult elrendezése bőséges térérzetet garantál. Az első és a hátsó üléssorban helyet foglaló utasokat tágas helykínálat és exkluzív hangulat fogadja. A gondosan kiválasztott utastéri anyagok között újdonságként mutatkozik be az alapfelszereltségként kínált Vernasca bőrkárpit. Az új BMW X5 modellben számos továbbfejlesztett és új funkció fokozza az utazás kényelmét, így többek között a multifunkciós ülések, a hűthető és fűthető pohártartók, a Sky Lounge panoráma üvegtető, a Dynamic Interior Light utastéri hangulatvilágítás, a Bowers & Wilkins Diamond hangrendszer (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető), a hátsó üléssorban ülők szórakoztatásáról gondoskodó, 10,2” méretű érintőképernyővel dolgozó Professional multimédiarendszer (előreláthatólag 2018 decemberétől lesz elérhető), valamint az üvegből készült utastéri gombok és kapcsolók.

Az alapesetben 645 liter térfogatú csomagtér a 40 : 20 : 40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1 860 literesre bővíthető. A modellbe az opcionális extrafelszereltség részeként harmadik üléssor is rendelhető, amely további két utasnak biztosít ülőhelyet (szintén 2018 decemberétől lesz elérhető).

Az új BMW X5 modellt kétrészes csomagtérajtóval szereli fel a gyártó, amely nagyban megkönnyíti a pakolást. Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Comfort Access funkcióval a csomagtérajtó mindkét része automatikusan, kéz nélkül is nyitható és zárható. A kategóriateremtő SAV modell negyedik generációjához az opcionális extrafelszereltség részeként az első és a hátsó tengely adaptív, levegős futóműve is megrendelhető, amely pakolás esetén a lehető legalacsonyabbra engedi le a karosszériát, hogy ezzel is segítse a rakodóperem magasságának csökkentését.

Az új BMW X5 piaci premierjével egy időben a modell motorpalettáján egy V8-as benzinmotor és három hathengeres erőforrás válik elérhetővé. A négy szív mindegyike az optimalizált belső hatékonyságot és még gyorsabb váltást kínáló, nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül továbbítja teljesítményét és forgatónyomatékát a kerekek felé, miközben mindegyik hajtáslánc-technológia maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A BMW X5 xDrive50i modell orrában dolgozó, vadonatúj fejlesztésű nyolchengeres benzinmotor 340 kW / 462 lóerő maximális teljesítmény és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes (100 kilométerre vetített 11,6 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 264 gramm károsanyag-kibocsátás mellett, előzetes értékek, a modell Európában nem lesz elérhető). Az új BMW X5 xDrive40i modell soros hathengeres benzinmotorja 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményt és 450 Nm csúcs forgatónyomatékot küld a négy kerékre (100 kilométerre vetített 8,5 – 8,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 193 – 200 gramm károsanyag-kibocsátás mellett, előzetes értékek).

Az új BMW X5 M50d modellben egy soros hathengeres dízelmotor és négy turbófeltöltő garantálja a 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítményt és a 760 Nm csúcs forgatónyomatékot 100 kilométerre vetített 6,8 – 7,2 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 179 – 190 gramm károsanyag-kibocsátás mellett. A BMW X5 xDrive30d modell orrába ugyancsak egy soros hathengeres dízelmotor kerül, amelynek maximális teljesítménye 195 kW / 265 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 620 Nm (100 kilométerre vetített 6,0 – 6,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 158 – 179 gramm károsanyag-kibocsátás mellett, előzetes értékek).

A BMW a vezetést támogató rendszerek minden korábbinál átfogóbb palettáját kínálja fel az új X5 modellhez. Az innovációs tárházban megtalálható többek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), a sávváltásra és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning and Lane Departure Warning), a sávváltást segítő asszisztens (Lane Change Assistant), az oldalirányú ütközést megelőző rendszerrel és kikerülési segédlettel együttműködő sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Side Collision Protection and Evasion Aid), a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning), az elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Priority Warning), valamint a rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer (Wrong-Way Warning).

A BMW X5-ös árlistája

Modell Bruttó ár
X5 xDrive 40i 20 179 000,-Ft
X5 xDrive 30d 19 694 000,-Ft
X5 xDrive M50d 27 336 000,-Ft
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb