fbpx

Jaguar I-Pace – elektromos tanulmány

Az első SUV után hamarosan jöhet az első elektromos Jaguar, melynek ugyan most még csupán a koncepcióváltozatát leplezték le, azonban a gyártó szerint már csak nagyjából két évet kell várni a sorozatgyártásba kerülő modellre.
jag2

Az már most egyértelmű, hogy igen különleges formatervet álmodtak meg az I-Pace-nek, nehezen kategorizálható a tanulmány, a Jaguar sportos SUV-ként aposztrofálja, ezzel alighanem nem is nagyon lőttek mellé, bár azért a végső megjelenés vélhetően mutat majd némi eltérést. Az új fejlesztésű padlólemezre épült, 2.99 méteres tengelytávú, közel 4.7 méteres I-Pace helykínálata pazar, csomagtere mintegy 530 literes, a digitális műszeregységek, valamint a kormányon található érintőgombok is futurisztikus utasteret sejtetnek.

Az első és a hátsó tengelyre egy-egy elektromos erőforrás került, összteljesítményük 400 lóerő, így aztán egyáltalán nem meglepő adat a 4.2 másodperces százas sprint. A hatótáv a 90 kW-s akkumulátorcsomagnak köszönhetően 500 kilométer is lehet, gyorstöltő segítségével másfél óra alatt 80%-os töltöttség érhető el.

A Jaguar elképzelései szerint a végleges kivitel nem fog nagyban különbözni a most bemutatott koncepciótól.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb