fbpx

Hamarosan leleplezik a Hyundai új luxuscirkálóját

A gyártó információi szerint néhány napon belül hivatalosan is leleplezik a Genesis G90-et Dél-Koreában. A Hyundai egyértelműen a luxuskategóriába akar belépni új zászlóshajójával, jövőre már el is kezdődhet az értékesítés.

hyu2

Bár a Hyundai Equust névvel már megpróbált betörni a prémiumkategóriások piacára, ám a jelentős siker elmaradt, ezért új stratégiát alakított ki a gyártó. Mivel a Genesis fogadtatása pozitív volt, ezért ezt a nevet görgették tovább a dél-koreaiak, a paletta pedig a tervek szerint további modelltípusokkal bővül majd az évtized végéig.

Az első fecske a G90 lesz, amely a Vision G tanulmányautó alapjaiból építkezve nyerte el végleges formáját, öt méter feletti hosszával pedig igen masszív hatást kelt majd. A benzines V6-os, illetve V8-as erőforrásokkal, valamint 8 sebességes automataváltóval érkező modellről még sok részlet nem tisztázott, többek között a belterét sem láthattuk még, de azt már tudni, hogy a felszereltségek listája a Genesiséhez képest jelentősen bővülni fog. A hazájában EQ900 néven piacra kerülő G90 2016-ban debütál világszerte.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb