fbpx

NAGYTELJESÍTMÉNYŰ HIBRID MOTOR, VADONATÚ MULTIMÉDIA, FRISS VONALAK: ITT AZ ÚJ TOYOTA C-HR

Még hibridebb, még kommunikatívabb és még ikonikusabb – így aposztrofálja a Toyota sikermodellje, az elmúlt években a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtást igazi slágerré varázsló C-HR modellfrissítését. A még kifinomultabb első és hátsó karosszéria-dizájnt kapó C-HR-ben ugyanis a továbbfejlesztett 1,8 literes, 122 lóerős hibrid mellett megjelenik az új 2,0 literes, 184 lóerős hibrid hajtás is, az új multimédia rendszer pedig Apple Carplay™ és Android Auto™ funkciókat kapott. Az új C-HR október 2.-tól rendelhető a hazai Toyota márkakereskedésekben.

uj_Toyota_C_HR_1

A többféle hibrid hajtásláncot és új multimédia rendszert kínáló új Toyota C-HR újragondolt dizájnnal érkezik, ám az autó a változások ellenére is megőrzi ikonikus formavilágát. A továbbfejlesztett 1,8 literes, 122 lóerős hibrid hajtás mellett megjelenik a kínálatban a 184 lóerős 2.0 Hybrid Dynamic Force rendszer is, így a vásárlók több szupertakarékos technológia közül is választhatnak; a CO₂-kibocsátás legalacsonyabb értéke az 1,8 literes rendszernél 108 g/km, a 2,0 literes Hybrid Dynamic Force esetében pedig 118 g/km. (WLTP szabvány szerint mérve). Az új Toyota C-HR emellett még modernebb multimédia rendszert is kínál, amelynek immár az Apple Carplay™ és az Android Auto™ okostelefon-integráció is része.

uj_Toyota_C_HR_2

A népszerű modell továbbra is hű marad ikonikus formavilágához, vagyis ahhoz a kupés vonalvezetéshez, amivel mindig is kitűnt a tömegből. Ugyanakkor a dizájnerek sokat finomítottak az autó első és hátsó részén, és az új modell fényezett alsó légterelő elemei erőteljes, széles és látványos kiállással ruházzák fel az autót. A fényszórókban és a hátsó lámpatestekben prémium LED-technológia működik. A nappali menetfény (DRL) és az irányjelző közös fényvezető elemben kapott helyett, ami egységes, lágy ívű vonalat képez a fényszóró pereme fölött. A kombinált hátsó lámpatesteket összeköti a ragyogó feketére fényezett légterelő, egységes és letisztult formaként láttatva az autó hátsó traktusát.

uj_Toyota_C_HR_3

Az új Toyota C-HR modellben most először mutatkozik be a 2.0 2.0l Hybrid Dynamic Force hajtáslánc. A 184 lóerős rendszer hatásosan ötvözi az élvezetes menetteljesítményt és a csekély üzemanyag-fogyasztást. Ugyanakkor a vásárlók a továbbfejlesztett 1,8 literes hibrid hajtást is megrendelhetik, így már két különböző hibrid opció közül választhatnak. Az autó egyik fontos menetdinamikai fejlesztése az EPS módosítása, ami jobb kormányérzetet eredményez. A 2,0 literes változatba módosított futómű került, aminek köszönhetően tovább javul a rugózási kényelem, miközben a Toyota C-HR továbbra is kiválóan irányítható marad. Mindegyik modellváltozatban tökéletesített NVH-csomag szűri ki a kabinba tolakodó zajokat.

uj_Toyota_C_HR_4

Az új Toyota C-HR új multimédia rendszerrel mutatkozik be, még magasabb szintre emelve ezzel a konnektivitás lehetőségeit. Az Apple Carplay™ és az Android Auto™ rendszereknek köszönhetően a  berendezés immár az okostelefonok integrálására is alkalmas. A navigációs rendszer térképei az ‘over the air’ technológiával frissíthetők, így a vezetőnek mindig rendelkezésére állnak az európai térképek legújabb változatai.

uj_Toyota_C_HR_5

Az új Toyota C-HR CO2-kibocsátása:

NEDC-korellált WLTP
1.8 Hybrid, 122 LE 86 g/km-től 109 g/km-től
2.0 Hybrid, 184 LE 92 g/km-től 118 g/km-től

toyota.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb