fbpx

Opel GT – megmarad koncepciónak

Pedig olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint a futurisztikus, apró kupé esetleg sorozatgyártásba kerülhet. A kedélyeket azóta lehűtötték, persze ettől még a tanulmány elképesztően jól néz ki. Azért néhány elem vélhetően visszaköszön még róla az elkövetkezendő években.

gt1

Jobban belegondolva a pletykák ellenére is elég kevés esély volt a modell szériagyártására, hiszen valószerűtlenül modernnek hat és vélhetően számos olyan egyedi megoldást kellene alkalmaznia az Opelnek, amely a szűk vásárlói réteg miatt egyszerűen nem érné meg. Ettől függetlenül a különleges járművel végighaknizzák az idei autószalonokat, köztük a genfit is, hiszen éppen azért készítik el ezeket a tanulmányautókat, hogy bemutathassák, mire számíthatunk a márkától az elkövetkezendő években, évtizedekben.

A GT újjáélesztésének témája már többször felmerült az utóbbi években, de ez a modell került a legközelebb a valósághoz. Az apró, kétüléses kupé esetében meglepő karosszériával és színekkel kombináltak, mintha egyetlen darabból állna a szürke és piros színekben pompázó koncepció. Nem törik meg a külsőt sem kilincsek, sem visszapillantók, előbbit érintésvezérléses ajtónyitással tették feleslegessé, utóbbit pedig a kerékjáratba helyezett kamerák képei helyettesítik, melyeket az utastérben, valós időben lehet nyomon követni.

gt2

A hosszú orr és a rövid far egyébként az eredeti GT-hez hasonlóvá teszi a tanulmányt, de említésre méltó az autó oldalán futó piros csík és a szintén piros első abroncsok, melyek igazán látványossá varázsolják az összképet. Talán a hűtőrács, az első lökhárító és a hátsólámpák állnak legközelebb a jelen Opeljeihez. A hátsókerekes koncepció 1000 kilogramm alatti súlya mellé egy 1 literes, 145 lóerős motorral lett ellátva, melynek köszönhetően a GT 8 másodperc alatt gyorsul százig, végsebessége pedig 215 km/óra.

Élőben először a Genfi Autószalonon lesz lehetőség megcsodálni, a hivatalos premieren valószínűleg még több részlet kiderül a GT-ről, és talán arra is választ kap a nagyérdemű, hogy az Opel mikor látja majd elérkezettnek az időt egy hasonló típus bevezetésére.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb