fbpx

Infiniti QX Sport Inspiráció

Párizs – Az Infiniti QX Sport Inspiráció egy elegáns és erőteljes kifejezése a progresszív SUV dizájnnak. A tanulmány feltárja a márka vízióját a következő generációs, közepes méretű prémium szabadidőautójáról. A koncepció európai premierjét a 2016-os Párizsi Autószalonon (Mondial de l’Automobile) tartották.

A QX Sport kiemelkedik a szegmenséből, annak feszes vonalaival, magas, vizuális súlypontjával, a hosszú motorháztetővel és a kupészerű alakjával. Azonnal felismerhető, hogy Infiniti, a QX Sport Inspiráció megvalósítja az “Erőteljes Elegancia” formanyelvet, és viseli a márka jellemzőit – beleértve a kettős ívű hűtőrácsot, az “emberi szem” ihlette fényszórókat, a vágott oszlopokat, és a férfias karosszériát.

inf2

Modern kézművesség jellemzi a tágas és elegánsan berendezett belsőt, amely az Infiniti “sofőr-központú, utas gondolkodású” megközelítése. A belső tér színeit túlnyomórészt a fekete-fehér összeállítás jellemzi, ám a természetes sárgásbarna színű bőrrel, valamint az új, sötétbarna bőrborítással, és a feltűnő, mégis harmonikusan kevert vonalak használatával izgalmassá válik az utastér megjelenése

A koncepció az off-road modellek sokoldalúságát ígéri, ebben segít az emelt, 230 mm-es hasmagasság, valamint a közúti vezetési jellemzők sokszínűsége. Teljes szélessége kb. 1900 mm, míg a hossza 4600 mm. Az Infiniti számos új modellt mutatott be a közelmúltban, melyek szorosan összekapcsolódnak a márka formai és a filozófiai koncepciójával. A Q30, QX30 és Q60 is egy meghatározó dizájn-t képvisel, mely azonnal felismerhetővé teszi az Infiniti modelleket. A QX Sport Inspiráción a márka védjegyévé vált design elemei, illetve azok továbbfejlesztett változatai köszönnek vissza.

inf1

A koncepció frissített matt szürke színben és 22 colos alumínium felnikkel látható a Párizsi Autószalonon. A kerekek egy új, bronz színt kaptak, mely a féktárcsákon is megjelenik. Ami a gumikat illeti, alacsonyabb profilú 285/44 R22 abroncsokat kapott. Az új kerekek is a tanulmány merész dizájnját képviselik.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb