fbpx

Infiniti Q50 – luxushibrid

Az elegancia és a tudás kettőssége jellemzi leginkább a japánok prémiumlimuzinját, amely ugyan Európában még nem tartozik a legismertebb típusok közé, mégis kapásból lehet érezni rajta, hogy felveszi a versenyt az „őshonos” kategóriatársakkal.

1376814819_Infiniti-Q50_2

A minap szemrevételeztem egy Infinitit, és egyből azon vettem észre magam, hogy meglepően keveset tudok erről az egyébként jó hírű autómárkáról. Kicsit utánanéztem a történetének, azzal tisztában voltam, hogy a Nissan leányvállalataként a nyolcvanas évek végén lehetett először találkozni a márkanévvel, ám az számomra is újdonság volt, hogy Európában mindössze néhány éve vezették be az amúgy minőségi modelljeiket.

Az első ránézésre leesett, hogy az Infiniti nem egy hétköznapi népautó, és talán éppen ezért pillanatok alatt képes megragadni az ember figyelmét, nem mellesleg vonulásában van valami erősen méltóságteljes is. De kanyarodjunk el mai témánk felé, ugyanis az elmúlt években még több és még jobb típusokkal örvendeztették meg az Infiniti-rajongókat, a fejlesztések kicsúcsosodása pedig a Q50S képében jelent meg. A négyszeres F1-es világbajnok, Sebastian Vettel segédletével megálmodott hibridlimuzin hordozza az márka tipikus jegyeit, amelybe egyébként főleg oldalról – nem bántásként – beleképzelhetünk némi BMW-érzetet is, de akár a Lexusokkal is össze lehetne hasonlítani. Az előkelő külső prémium belsőt és meglehetősen masszív erőforrást takar. Az 1.8 tonnás „monstrum” hibridváltozata 3.5 literes motorral lett ellátva, a jól bevált technika mellé még elfért egy új fejlesztésű elektromos erőforrás is, az összesen 364 lovas gépen pedig érződik is az elemi erő, a 100 km/órás sebesség eléréséhez mindössze 5.4 másodpercre van szüksége, a sebességmérő pedig valahol 250-es tempónál akadna ki.

Infiniti-Q50-4

A felsőkategóriába is nyugodtan sorolhatjuk a Q50-et, a 4.8 méter hosszú és 1.8 méter széles autó esetében sem a helykínálatra, sem pedig a minőségre nem lehet panasz. Egyedül a csomagtartó tűnik valamivel kisebbnek a vártnál, de a 400 literes űrtartalom az akksik helyfoglalása miatt megbocsátható. A Q50 felszereltsége több, mint fejedelmi, LED-es fények mindenütt, kanyarkövető világítás, adaptív tempomat, sávelhagyási, valamint parkolási segédlet, és akkor még nem is beszéltünk az opciós extrákról, ezek közé tartozik a Bose hifirendszer, vagy éppen az esőérzékelő, egyedül talán az ülésszellőztetés hiánya az, ami egy ilyen kategóriában lévő autónál elvárható lenne.

NAZ_0eba7fdea95b4e77a7bf66edfa1eedf9

A modell egyébiránt még így is kevesebbe kerül, mint egy hasonló felszereltséggel megvásárolható BMW, vagy Mercedes, az alapár 14 millió forint, ennyi pénzért egy nagyon mutatós, előkelő, de feleslegesen nem hivalkodó, vérbeli vezérkari autó jár, amely ugyan nem tökéletes, de bőven rendelkezik annyi erénnyel, mint a konkurens márkák hasonló típusai.

Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb