fbpx

Pályára vitték a CUPRA e-Racer-t

Elvitték a CUPRA e-Racer versenyautót  Zágrábba, hogy a versenypályán történő próba során első alkalommal teszteljék az elektromos akkumulátor csomag összehangolását a gépkocsi többi elemével.

Ezt megelőzően az autó minden elektromos-, elektronikus-, hűtő- és hajtás rendszerét, és az akkumulátort is külön-külön tesztelték, és a zágrábi versenypályán kapcsolták össze első alkalommal az autó minden alkotóelemét, és először tesztelték azok közös működését . Az eredmények nagyon bíztatóak voltak a CUPRA csapat számára, és a tesztnapok során a versenypálya hőmérsékleti feltételei megerősítették, hogy a CUPRA e-Racer készen áll megfelelni a verseny kihívásainak.

A teljesen elektromos túra versenyautó akkumulátor csomagja 6 072  kör alakú cellából áll, ami 9 000 mobil telefon akkumulátorának felel meg. Ezekkel a mutatókkal az e-Racer  autó  teljesen megfelel az új E-TCR-en, az elektromos túra autók versenyén történő indulás feltételeinek.

A tesztek során felhalmozott adatokat tovább hasznosítják majd a rendszerek finomítására annak érdekében, hogy a figyelmet a következő időszakban a gépkocsi teljesítményére összepontosíthassák.

A SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke, Dr. Matthias Rabe a tesztekkel kapcsolatban elmondta, hogy  “a CUPRA e-Racer-rel  mi a versenyzés egy következő szintjére kívánunk lépni, mellyel be tudjuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk újraértelmezni az autósportot, és újabb sikereket tudunk elérni. A motorsport a CUPRA egyik központi eleme, és büszkék vagyunk  a csapatra, amely ezt az elektromos túra versenyautót megalkotta.”

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb