fbpx

Íme az új BMW 8-as Coupé V8-as erőforrása

A BMW dingolfingi gyárában megkezdődött az új 8-as Coupé sorozatgyártása, amellyel párhuzamosan a vállalatcsoport Münchenben működő, központi motorgyára is megkezdte az új luxus sportkupé legdinamikusabb erőforrásának tömegtermelését.

A modellpaletta csúcsára érkező BMW M850i xDrive Coupé 4.4 liter hengerűrtartalmú, V8-as benzinmotorja 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes. A müncheni motorgyár tömegtermelési folyamatát a legmagasabb fokú minőségtudatosság jellemzi, amelynek következtében a tervezőmérnökök egy olyan V8-as benzinmotort álmodtak meg az új BMW 8-as Coupé motorházteteje alá, amely a lehető legintenzívebb vezetési élményt kínálja fel a leendő tulajdonosoknak.

Az új nyolchengeres benzinmotor rendkívüli karaktere a müncheni motorgyár tömegtermelési folyamatában eszközölt fejlesztésekben is visszaköszön. A nagyteljesítményű erőforrás gyártását a típus-specifikusan továbbképzett szakemberek legmagasabb fokú összeszerelési precizitása és az új V8-as motorhoz kifejlesztett egyedülálló gyártási fázisok jellemzik. Az új BMW 8-as Coupé nyolchengeres erőforrásának motorblokkja, forgattyúháza és hengerfeje a BMW Group Landshutban működő könnyűfém-öntödéjében lát napvilágot, a Münchenbe szállított és itt készült alkatrészek végső összeszerelését pedig a szakemberek előbb egy központi adatkezelő rendszer segítségével, majd további mechanikus finomításokkal végzik.

A központi adatkezelő rendszer a tömegtermelési folyamat mindegyik fázisában olyan összeszerelési minőségre vonatkozó adatokat tárol, mint például az egyes csavarok pontos meghúzási nyomatéka és a tökéletes szelephézagok. A digitális adatcserének köszönhetően a szakemberek a tömegtermelés mindegyik fázisában a legprecízebb eszközöket és meghúzási nyomatékokat alkalmazzák. Sőt mi több, a központi adatkezelő rendszer a V8-as benzinmotor mindegyik főbb alkatrészét, így például a csapágyperselyeket, a hajtókarokat és a hengerfejeket is egyedi kóddal látja el, az alkatrészek útja így a beszállítástól a beépítésig lépésről lépésre nyomon követhető.

Az új BMW 8-as Coupé nyolchengeres erőforrásának müncheni tömegtermelésével a BMW Group tovább erősíti évtizedek óta működő központi motorgyára pozícióját a vállalatcsoport globális gyártási hálózatában. A müncheni létesítményben dolgozó szakemberek a kivételesen hatékony és összetett erőforrások gyártása terén átfogó összeszerelési precizitásra és szaktudásra tettek szert, amelyet a BMW M modellek hat- és nyolchengeres erőforrásainak tömegtermelésében, valamint a BMW M760Li xDrive luxuslimuzin és számos Rolls-Royce modell motorjának sorozatgyártásában is kamatoztathatnak. Mindez az új V8-as benzinmotor tekintetében is olyan kiváló végtermék létrejöttét garantálja, amely a legmagasabb minőségi szabványok szerint, kompromisszumoktól mentes tömegtermelési folyamatban készült el, hogy maradéktalanul megfeleljen az új BMW M850i xDrive Coupéval szemben támasztott elvárásoknak.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb