fbpx

Íme az új BMW 8-as Coupé V8-as erőforrása

Duna Auto

A BMW dingolfingi gyárában megkezdődött az új 8-as Coupé sorozatgyártása, amellyel párhuzamosan a vállalatcsoport Münchenben működő, központi motorgyára is megkezdte az új luxus sportkupé legdinamikusabb erőforrásának tömegtermelését.

A modellpaletta csúcsára érkező BMW M850i xDrive Coupé 4.4 liter hengerűrtartalmú, V8-as benzinmotorja 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes. A müncheni motorgyár tömegtermelési folyamatát a legmagasabb fokú minőségtudatosság jellemzi, amelynek következtében a tervezőmérnökök egy olyan V8-as benzinmotort álmodtak meg az új BMW 8-as Coupé motorházteteje alá, amely a lehető legintenzívebb vezetési élményt kínálja fel a leendő tulajdonosoknak.

Az új nyolchengeres benzinmotor rendkívüli karaktere a müncheni motorgyár tömegtermelési folyamatában eszközölt fejlesztésekben is visszaköszön. A nagyteljesítményű erőforrás gyártását a típus-specifikusan továbbképzett szakemberek legmagasabb fokú összeszerelési precizitása és az új V8-as motorhoz kifejlesztett egyedülálló gyártási fázisok jellemzik. Az új BMW 8-as Coupé nyolchengeres erőforrásának motorblokkja, forgattyúháza és hengerfeje a BMW Group Landshutban működő könnyűfém-öntödéjében lát napvilágot, a Münchenbe szállított és itt készült alkatrészek végső összeszerelését pedig a szakemberek előbb egy központi adatkezelő rendszer segítségével, majd további mechanikus finomításokkal végzik.

A központi adatkezelő rendszer a tömegtermelési folyamat mindegyik fázisában olyan összeszerelési minőségre vonatkozó adatokat tárol, mint például az egyes csavarok pontos meghúzási nyomatéka és a tökéletes szelephézagok. A digitális adatcserének köszönhetően a szakemberek a tömegtermelés mindegyik fázisában a legprecízebb eszközöket és meghúzási nyomatékokat alkalmazzák. Sőt mi több, a központi adatkezelő rendszer a V8-as benzinmotor mindegyik főbb alkatrészét, így például a csapágyperselyeket, a hajtókarokat és a hengerfejeket is egyedi kóddal látja el, az alkatrészek útja így a beszállítástól a beépítésig lépésről lépésre nyomon követhető.

Az új BMW 8-as Coupé nyolchengeres erőforrásának müncheni tömegtermelésével a BMW Group tovább erősíti évtizedek óta működő központi motorgyára pozícióját a vállalatcsoport globális gyártási hálózatában. A müncheni létesítményben dolgozó szakemberek a kivételesen hatékony és összetett erőforrások gyártása terén átfogó összeszerelési precizitásra és szaktudásra tettek szert, amelyet a BMW M modellek hat- és nyolchengeres erőforrásainak tömegtermelésében, valamint a BMW M760Li xDrive luxuslimuzin és számos Rolls-Royce modell motorjának sorozatgyártásában is kamatoztathatnak. Mindez az új V8-as benzinmotor tekintetében is olyan kiváló végtermék létrejöttét garantálja, amely a legmagasabb minőségi szabványok szerint, kompromisszumoktól mentes tömegtermelési folyamatban készült el, hogy maradéktalanul megfeleljen az új BMW M850i xDrive Coupéval szemben támasztott elvárásoknak.

zparts autóalkatrész

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb