fbpx

Hyundaira vált Michelisz Norbert

A BRC versenyistálló csapata két Hyundai i30 N TCR modellel indul a FIA túraautó- világkupa (WTCR) szezonnyitóján, ebben a szezonban Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert személyében két tapasztalt pilótával a kormánynál.

A Torinó melletti Cherasco pályáján a csapat tapasztalatokat szerezhet az országos pályaversenyzésben, csakúgy, mint a nemzetközi és olasz rali bajnokságokban. A BRC csapatának pilótái számos összesített és osztályos címet elnyertek már, győzelmek sorozatával egybekötve. Azonban a 2018-as év lesz az első alkalom, amikor a BRC versenyzői egy teljes szezonon keresztül részt vesznek a nemzetközi túraautó bajnokságban.

A csapat számára azonban a teljesen új bajnokságba való belépés egy egész éves munkát követően érkezett el, amikor partnerként tesztelték az i30 N TCR-t, ezzel is műszaki és logisztikai értelemben támogatva a Hyundai Motorsport Customer Racing-et. A fejlesztési szakaszban szerzett tapasztalatokat a 2017-es év végén három hétvégi versenyen kamatoztatták, és fogják még ebben a szezonban is, hogy a csapat az élre tudjon törni a WTCR mezőnyben.

Hyundai i30

Gabriele Tarquini alaposan kivette a részét az i30 N TCR teszteléséből és fejlesztéséből. A BRC versenycsapatával Tarquini eddigi kiváló túraautós karrierjét folytatja, amelynek része a brit-, az európai bajnokságok valamint számos világbajnokság megnyerése. 2017-ben hivatalosan is az i30 N TCR projekt tesztpilótája volt, és ő érte el az autóval első dobogós helyezést, az első győzelmet és a leggyorsabb kört is a múlt évben a BRC versenycsapatának erőfeszítései eredményeként a TCR International Series és a TCR European Trophy futamain. .

„Nagyon örülök, hogy ebben a szezonban a BRC versenycsapatával vehetek részt a túraautó-világkupában” mondta Tarquini. „Miután a teljes múlt évben én vezettem az i30 N TCR-t a tesztek során, elég jól ismerem már a kocsit. A mostani szezon számomra is, de a csapatnak is kiváló alkalom lesz arra, hogy a tapasztalatainkat a gyakorlatban is kipróbáljuk és az új bajnokság élére törjünk. Jómagam arra számítok, hogy megint egy teljes szezont végig fogok versenyezni, és biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény és szoros bajnokság lesz.”

A FIA 2017. évi túraautó-bajnokságának második helyezettje, Michelisz Norbert már most is versenygyőztes a TCR-ben, miután helyettes pilótaként győzelmet ért el a TCR International Series thaiföldi futamán az elmúlt évben. A 2018-as év lesz ugyanakkor a magyar pilóta számára az első teljes szezon ebben a kategóriában, miután nyolc teljes szezont már maga mögött tudott a WTCC-ben, amelyek során kétszer is elnyerte a független csapatok trófeáját a gyári csapatok által dominált sorozatban. Azzal, hogy 2018-ban csatlakozott a BRC versenycsapatához, újra összekerült Gabriele Tarquini-val, akivel két éve egyszer már csapattársak voltak.

„Nagyon izgatott vagyok a szezon indulása miatt” – mondta Michelisz. „Ugyanolyan érzésem van, mint a pályafutásom legelején. Új csapattal dolgozom együtt, egy új autóban és egy új bajnokságban. Mindez teljesen új kihívást jelent, ami számomra a legnagyobb motiváció. Várakozással nézek a Gabriele-el közös munka elé, és az első versenyek előtt szeretnék tanulni a tapasztalataiból, amelyeket a tesztek során szerzett. Múlt évben világos volt, hogy az i30 N TCR és a BRC versenycsapata csomagban verhetetlen, úgyhogy remélem, idén is versenyben leszünk a győzelmekért és a bajnoki címért.”

Hyundai i30

Az i30 N TCR az első olyan jármű, amit a Hyundai Motorsport Customer Racing pályaversenyekre tervezett. Alapjait a nagy teljesítményű, de közúti közlekedésre tervezett i30 N adja, és versenyen először a TCR International Series-ben a BRC csapatával Kínában mutatkozott be, rögtön az első versenyen a győzelmet is megszerezve. Az i30 N TCR eddig hat versenyen indult összesen, ebből a csapat két győzelmet, három dobogós helyezést, egy pontszerző helyet és három leggyorsabb kört könyvelhet el.

„Feszülten várjuk a WTCR 2018 új sorozatát” mondta a BRC vezérigazgatója, Massimiliano Fissore. „Egy éves intenzív munka után, amikor a fejlesztéssel, és a teszteléssel voltunk elfoglalva, most büszkén mondhatjuk el, hogy mi vagyunk az első csapat, amely a Hyundai-t képviseli a FIA túraautó-világkupában. A 2017-ben elért eredmények alapján magas színvonalú szezonra számíthatunk, amelynek során minden erőfeszítést megteszünk majd, hogy a legjobb eredményeket érjük el. Készen állunk rá, hogy felhívjuk a figyelmet a Hyundai és a BRC Gas Equipment márkákra mind a négy kontinensen és azokon a pályákon, amelyek a verseny házigazdái lesznek.”

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb