fbpx

Az év egyik legfontosabb cégautós díját nyerték a Peugeot modelljei

A Peugeot e-208 az év legkiválóbb elektromos vállalati járműve, a Peugeot 5008 pedig a legjobb választás, ha céges flottánkba szabadidőjárművet keresünk: ez derült ki a brit Company Car Today éves szavazásán. A végeredmény nem meglepő, különösen az egyik díjazott esetében nem…

Világszerte komoly sikereket érnek el a Peugeot új generációs modelljei a különböző szakmai és ügyfélfórumokon. Formai megoldásaik, modern technológiájuk, fenntarthatóságuk és használati értékük tucatjával hozza az elismerést a márkának. Van azonban ezeknek a megmérettetéseknek egy speciális köre, ahol a műszaki és esztétikai értékeken túlmutató kvalitásokat is mérlegre teszik, és azt vizsgálják, mennyire felel meg egy adott típus a cégautó-vásárlók, flottakezelők elvárásainak.

A vállalati felhasználók igényeit kiválóan ismerő brit Company Car Today negyedik éve adja át az év legkiválóbb cégautóit elismerő CCT100 díjat. A brit szaklap összetetten minősíti a piacon elérhető típusokat. Húsz kategóriában vizsgálják a jelölteket, amelyek közül öt-öt modell juthat be a döntőbe: a flottapiac aktuálisan legnépszerűbb típusa, a kínálat legtakarékosabb tagja, az előző évi verseny győztese, valamint két olyan típus, amely a rendelkezésre álló számadatok, statisztikák és tapasztalatok alapján eséllyel indulhat a megmérettetésen.

Ezt követően tizenhárom szempont szerint vizsgálják a döntőbe jutott 100 modell adottságait. A károsanyag-kibocsátástól az értéktartáson át a csomagtartó kapacitásáig; a biztosítási besorolástól az arculaton át a motorkínálat sokszínűségéig (különös tekintettel az alternatív hajtási módozatok rendelkezésre állására) elemzik a jellemzőket, és persze az olyan, klasszikus autós értékek sem maradnak ki az értékelésből, mint a vezethetőség vagy a megjelenés.

2021-ben különösen aktuális az elektromos cégautó kérdése, hiszen Európa legtöbb piacán jelentős állami kedvezményekkel támogatják a vállalatok környezetvédelmi erőfeszítéseit. Villanyautó és villanyautó között is van azonban különbség, még akkor is, ha olyan modelleket kell összevetni, mint (ABC-rendben) a Kia e-Niro, a Peugeot e-208, a Renault Zoe, a Tesla Model 3 vagy a Tesla Model S. Ez az öt típus jutott be ugyanis a CCT100 Legjobb e-autó kategóriájának döntőjébe, ahol végül az év legérdekfeszítőbb újdonsága, a Peugeot e-208 kapta a legjobbnak járó díjat.

A modell alapvető értékei – a jelentős hatótávolság, a praktikus és stílusos belső tér, a kiváló használtpiaci érték, valamint a szép megjelenés – mellett további előnye a Peugeot városi kisautójának, hogy megjelenésében nem hirdeti fennhangon környezetbarát mivoltát: nagy vonalakban ugyanezt a megjelenést és kezelhetőséget kapjuk benzin- és dízelmotorral is, ami segíti elfogadtatni, „normálissá tenni” az emissziómentes közlekedés koncepcióját.

A brit szakértők nincsenek egyedül véleményükkel : 2021 januárjában a francia Kilomètres Entreprise magazin is a Peugeot e-208-ast választotta meg az év legkiválóbb elektromos cégautójának. A városi modell tizenegy vetélytársa előtt végezve nyerte el a díjat – szám szerint a huszonhetediket, amióta 2019 októberében színre lépett.

Ahogy a villanyautózás a XXI. század harmadik évtizedének nagy slágere, az előző tíz év eladásait és ügyfélízlését a szabadidőjárművek alakították, és alakítják ma is. Nem véletlenül értékelik külön kategóriában ezt a műfajt, ahogy az sem a szerencse műve, hogy a Peugeot 5008 a CCT100 díj 2018-as megalapítása óta sorban negyedszer bizonyult a céges SUV-piac legjobb ajánlatának.

A rendkívül erős 2021-es mezőnyben (a döntőben a Mazda CX-5, a Škoda Kodiaq, a Toyota RAV4 és a Volkswagen Tiguan ellen kellett helyt állnia az 5008-asnak) megújult dizájnnal, továbbfejlesztett i-Cockpit kezelőfelülettel, valamint intelligens vezérlésű LED-es világítótestekkel szerezte meg győzelmét a Peugeot hétszemélyes szabadidőjárműve.

A Company Car Today magazinnál elért kettős kategóriagyőzelem összecseng azzal az eredménnyel, amelyre egy másik flottapiaci szaklap, a l’Automobile et l’Entreprise szerkesztői jutottak. A francia kiadvány munkatársai a helyi flottapiac szakértőivel karöltve, még 2020 októberében választották meg az év legkiválóbb cégautó-ajánlatait.

A legjobb elektromos autó díjat itt is a Peugeot e-208 nyerte el, míg a belső égésű motorral szerelt szabadidőjárművek mezőnyében az új generációs Peugeot 2008 vitte el a pálmát. Ezen túlmenően a Peugeot márka a flottapiac különdíját, a „Coup de Coeur Constructeur” (kedvenc autógyártó) címet is elnyerte, amelyet annak az autógyártónak adományoznak, amely innovációival, árképzésével, alternatív hajtásaival, illetve a hivatásos járműhasználók igényeinek kielégítésével a legtöbbet tette a piacért.

forrás: Peugeot

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb