fbpx

Harcban a győzelemért: Berta Benjámin Grobnikban is odapakolna a riválisoknak

Ezen a hétvégén a horvátországi Grobnik Autodrómon találkoznak Közép-Európa legjobb formaautósai, hogy a CEZ Trophy névre keresztelt zónabajnokságban feszüljenek egymásnak. A rajtrácson a Gender Racing Team versenyzője, Berta Benjámin is ott lesz, és bizonyosan nem kíméli majd az ellenfeleit.

Beni nem csupán a CEZ Zone Trophyban érdekelt, de a magyar bajnokságban is nagyipari elánnal gyűjti a pontokat. A tehetséges fiatal átmentené a Vallelungában és Spa Francorchampson látott formáját, és szeretne odapörkölni a mezőnynek.

„Szeretem ezt a pályát, van ritmusa, élvezetesek a kanyarkombinációi, trükkös a vonalvezetése. Tetszik a szintkülönbség is, engem sok helyen a Spára emlékeztet. Nagy kedvvel érkeztem ide versenyezni, tavalyról jó emlékeim vannak, remélem idén is sikeresen zárjuk ezt a kiruccanást. Magára az aszfaltcsíkra külön nem gyúrtam, úgy gondolom, hogy szimulátorozás nélkül is könnyen ráérzek a dinamikájára. Leginkább mentális területen igyekeztem edzeni magam, a szokásos munka mellett erre fektettem a legtöbb hangsúlyt. 

A mai nap még a tesztelésről szól fogni, viszont holnaptól élesben kell bizonyítani, hiszen szombaton és vasárnap egy-egy időmérő és verseny vár ránk. Szeretnék mindent kipréselni magamból, és a mezőnyt alaposan megkergetve remek eredményekkel emlékezetessé tenni a hétvégét. Szerintem erre minden esélyem meg is van, de ne feledkezzünk meg az itt mindig szeszélyes időjárásról sem, ami tartogathat még meglepetéseket.” – utalt vissza Benjámin arra a szürreális tavalyi esetre, amikor kishíján villám csapott egy autóba.

A sztárpalánta ezúttal nem szeretne villámokat látni, maximum a sebességét illetőleg, a kinyert telemetriai adatokban. Hogy ez sikerül-e neki, arról legegyszerűbben bennünket követve értesülhettek!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb