fbpx

Hamarosan Magyarországon a Tesla

Persze még nem gyár, vagy szalon képében, de már az is nagy dolog, hogy a Business Lease közvetítésével – egyelőre flottaautó formájában – a térségben elsőként hazánkban lehet majd hozzájutni a felsőkategóriás elektromos autóhoz, a Tesla Model S-hez.

tesla1

Kelet-Közép-Európában Magyarország az első, ahol a Tesla Model S hivatalosan is elérhető lesz, méghozzá már néhány héten belül, egészen pontosan július 15-től. A tervek szerint még ebben az évben elindul ugyanez a flottaszolgáltatás Csehországban és Szlovákiában is. Vincent van der Meijdennek, a Business Lease vezérigazgatójának előrejelzése szerint ebben az évben 25, a következő évben akár már 80 Model S gazdára találhat. A bejelentésre egyébként már számítani lehetett, ugyanis az elmúlt időszakban megugrott az érdeklődés a Teslák iránt, melyek a fenntartási költségek, a zéró károsanyag-kibocsátás, a vezető technológiai megoldások, valamint maga a presztízs miatt is vonzó megoldásnak számíthatnak, főleg a flottapiac felső szegmenseiben.

A Business Lease a legújabb Tesla Model S-t kínálja majd, méghozzá operatív lízing konstrukcióban, továbbá ehhez párosul egy teljes szolgáltatáscsomag is. Ebbe beletartozik az import, a regisztráció, a biztosítás és az adók ügyintézése is. Továbbá maga a jármű, egy intelligens töltőberendezés (valamint ennek beüzemelése), az esetleges karbantartás és javíttatás, az autómentés és a csereautó biztosítása is a csomag része. A kínálatba kerülő Model S minden opciós extrája kérhető, az alapfelszereltség része a metálfény, az intelligens légrugózás, illetve az önvezető csomag is (ez tartalmazza az adaptív sebességtartást, az automata sávtartást/parkolást/fényszórót). Ezek mellett a határokon túli Supercharger-töltőállomások használata is lehetséges lesz. Bár gyorstöltő-“kutak” Magyarországon még nem léteznek, a kormány támogatná az elektromos közlekedési eszközök elterjedését elősegítő tervezetet, amibe beletartozna a fejlesztések elindítása is, valamint számos kedvezmény (adó, útdíj, parkolás) bevezetése is.

tesla2

Mivel az elektromos autók értékesítésének tortájából továbbra is jelentős szeletet harapnak a cégautók, ezért várhatóan a Model S sikeresen fog debütálni hazánkban. A Business Lease a jövőben piacra kerülő Tesla típusokat is a kínálatba kívánja venni.

A Model S-ről szóló korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja.

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb