fbpx

Visszatér a Lincoln Continental

A Lincoln csillaga újból felívelni látszik, a Ford még a tavalyi évben jelentette be, hogy a luxusautó több mint egy évtizednyi parkolópálya után ismét gyártásba kerül. A szériamodell minden földi jóval el lesz látva, de a külső dizájn is tekintélyt parancsoló.

A tavalyi New Yorki Autószalonon nagyot durrant a Continental koncepciója, már ekkor tudni lehetett, hogy a Lincoln csúcsmodelljeként tér vissza a piacra a tizedik széria. Hatalmas érdeklődés övezte a luxus-tanulmányautót, hiszen a 2002-es Lincoln Continental Concept óta (amely lássuk be, nem a legmeggyőzőbb próbálkozás volt) nemigen lehetett hallani róla. A Ford akkor talán jól érezte, hogy a hatalmas prémiumautók iránti kereslet megroppant, és bizony jó sokáig vártak is a legendás típus feltámasztásával. A sorozatgyártásba kerülő típust végül pár héttel ezelőtt Detroitban leplezték le, az pedig már most biztosnak tűnik, hogy Kínában és az Egyesült Államokban nagy rajongótábora lesz a Continentalnak.

lincoln

A hatalmas cirkáló szinte vonzza a tekintetet, nagyon nagy hangsúlyt fektettek mind a külső, mind pedig a beltér tökéletesítésére. Az új arculattal ellátott modell a különleges hűtőmaszk mellett extravagáns, ablakkeretből kiemelkedő ajtónyitókkal is el lett látva. Az utastérben – természetesen – a luxus minden formája megtalálható, a helykínálat óriási, és olyan extrák is helyet kaptak, mint a harmincféleképpen állítható masszázsülések, a különleges hangszigetelés, illetve a hatalmas panorámatető. Természetesen a különböző vezetéstámogató rendszereket is megkapta a modell. A műszerfal bőrborítású, de különböző fém- és fabetétek is gazdagítják az utastér dizájnját.

continental1

Bár még számos műszaki adat a Ford titka, annyit már elárultak az új Continentalról, hogy egy 3 literes, 400 lóerős V6-ossal fog a piacra kerülni, vélhetően már idén ősztől elérhető lesz az összkerékhajtású óriás. Az biztos, hogy a prémiumkategóriának nagy szüksége van a vérfrissítésre, a Lincoln Continental pedig nagyon úgy tűnik, hogy megtalálta a helyes ösvényt.

Érdemes megnézni a The Lincoln Motor Company kedvcsinálóját:

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb