fbpx

Görögország után Romániában kalandozik Laller

Még ott érzi a csontjaiban a Hellas Rally pokoli 2000 kilométerét Horváth Lajos, de ez természetesen nem gátolja meg abban, hogy folytassa a menetelését. A Laller Racing Dakar Team motoros csapatvezetője ismét útnak indul, hogy ezúttal a hazai bajnokság következő fordulóján, a Baja Satu Mare-n álljon rajthoz.

A verseny egyik nagy különlegessége a 350 kilométeres össztáv borításában jelentkezik, hiszen merőben szokatlan módon 70%-ban homokos talaj, és csak 30%-ban várja murva a pilótákat. Ez bizonyára a motorosokat, köztük Horváth Lajos „Lallert” is alaposan megdolgoztatja majd:

„Tavaly már versenyeztünk itt, jó élmények maradtak bennem, szívesen térek vissza. 2021-hez képest változás, hogy a verseny központja és a szervizpark Szatmárnémeti helyett Nagykárolyban lesz. A 350 kilométeres mért távolság ne tévesszen meg senkit, állítom, hogy nagyon keményen meg fogunk dolgozni. Pénteken és szombaton hét szakasz vár majd ránk, három/négy leosztásban. Újdonság, hogy a nyitónap végén lesz egy rövid városi rally szakasz is. Utóbbit mindannyian izgatottan várjuk, remélem rengeteg néző előtt húzhatjuk majd a gázt! A magam részéről nagy motivációm, hogy a Görögországban tapasztalt csapategységet fenntartsuk, tovább építsük, és hogy ezúttal is segítsem a srácokat. Természetesen a saját versenyzésemre is nagy hangsúlyt fektetek, célom, hogy a pokolian kemény görög futam után a romániai hegyeket is leküzdjem.” – nyilatkozott eltökélten a Dakar Rallyn nevet szerzett váci sportoló.

A Baja Satu Mare eseményeiről, valamint Horváth Lajos szerepléséről lapunk is beszámol majd.

Forrás: Tóth Krisztián Márk

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb