fbpx

F3: Berta Benjámin sokkolta a mezőnyt Szlovákiában

A Slovakiaringen ma már éles napot tartott az CEZ/ESET V4 Cup mezőnye, egy-egy időmérőt és versenyt futottak a formaautósok. Berta Benjámin rögtön bekezdett, és a lényegében még ismeretlen F3-as volánja mögött rögtön összetett második, kategória első időt futott a kvalifikáción. Majd a futamon is lemásolta ezt a teljesítményt…


A fiatal pilóta iszonyatos nyers tempóra képes, ezt újfent bizonyította a hétvége első éles felmenetelén. Benjámin még mindig csak ismerkedik az új technikával, ennek ellenére a kvalifikáción már keményen feszegette a Dallara határait:

„Azt hiszem, ennél jobban nehezen sikerülhetett volna ez az etap. Új gumikon mentünk fel, két melegítőkör után pedig nekiálltam az első gyorskörömnek, és végül a negyedikben sikerült megfutnom a hétvége eddigi leggyorsabbját. Ez abszolút második helyet és kategória pole-t ért, még úgy is, hogy nyilvánvalóan egy tanulási folyamat közepén vagyok. Persze még maradt benne jó pár tized, és választhattunk volna jobb gumitaktikát is, amivel közelebb lehettem volna az első helyhez, de úgyis a versenyen dől majd el a lényeg.” – nyilatkozta az új autóhoz döbbenetesen jól alkalmazkodó versenyző.


A Hoffmann Racingnél debütáló pilóta tehát jó előjelekkel várta az OMV Maxxmotion Grand Prix of Slovakia első futamát, és nem okozott csalódást a szurkolóinak:

„Az első futamunk élvezetes küzdelmet hozott, az utolsó körig harcoltam a győzelemért az élmenő Vladimir Netusillal. A rajtom elég jól sikerült, mi ketten azonnal eljöttünk a mezőnytől, én pedig szektorról szektorra, körről körre keményen hajtottam és tapadtam az ellenfelemre. Már jócskán benne jártunk a versenyben, mikor sikerült 0.4 mp alá nyomnom a különbséget, de előzni sajnos nem tudtam. Végül az összetett második helyen végeztem, így a kategóriagyőzelmet és a futam leggyorsabb körét viszont sikerült elhoznom. Még tanulnom kell az F3-as mezőnyben és a turbolens levegőben történő autózást, valamint egy kisebb hibát is elkövettem, de összességében nagy mosollyal az arcomon szálltam ki az autóból. Még a kupánál is nagyobb öröm számomra, hogy a GP3-at megjárt, jelenleg driver coachként tevékenykedő Christopher Höher is megdicsért a futam után. Extramotiváltan várom a holnapot, az újabb időmérőt és a második versenyt, innen is köszönöm szépen a szurkolást mindenkinek!” – nyilatkozta az abszolút győzelemről éppen csak egy hajszállal lemaradó Berta Benjámin. 

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb