fbpx

Goodwoodban mutatta meg magát a Lexus LC Convertible szériaváltozata

A Lexus megerősítette, hogy gyártani fogja az autószalonokon hatalmas sikert arató LC nyitott tetős változatát: a Lexus LC Convertible prototípusának dinamikus bemutatójára a Goodwood Festival of Speed hegyi futamán került sor.

A márka már januárban, az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon jelezte az LC Convertible tanulmány bemutatásával: elképzelhető, hogy egy kabrió is megjelenhet a kínálatban. A koncepcióautó formatervezőinek célja a “tökéletes szépség” megragadása volt, ami mind az iparág szakértőiből, mind a nagyközönségből erős reakciókat váltott ki. Ahogy az LC kupé, a tanulmányautó is azonnal elnyerte a neves EyesOn Dizájn Díjat.

Az LC kabrió hosszan elnyújtott, mélyre ültetett, karcsú karosszériája megörökölte a kupé atlétikus arányait, ám az autónak mégis saját egyénisége van. A prototípus ugyanakkor álcázva jelent meg Goodwoodban, így végső formai megoldásiról és mentdinamikai képességeiről lesz még mit találgatni a sorozatgyártású változat megjelenéséig.

A Goodwood Festival of Speed hegyi futamán a profi versenypilóta, Nick Cassidy vezette az LC kabrió prototípust, aki jelenleg a LEXUS TEAM KeePer TOM’S színeiben versenyez a japán Super GT sorozat GT500 géposztályában. Goodwood után a prototípust több különböző helyen is kipróbálják majd, hogy a mérnökök további tapasztalatokat gyűjthessenek az autóról.

Az LC kabrió műszaki adatait és piaci megjelenésének időpontját később teszi közzé a vállalat.

Maradj még, érdemes ezt is elolvasnod:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tesztelok.hu/posts/1493146727484095″ bottom=”30″]
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb