fbpx

Feketében vadul a limitált Leaf

Nem meglepő módon a Black Edition elnevezést kapta a Nissan elektromos autójának egyedi szériája, melynek nem csupán a különleges fényezése számít érdekességnek. A modell jövő márciusban érkezik, és mindössze néhány hónapig fogják forgalmazni.

leaf2

A Leaf sikereihez nem férhet kétség, a hat évvel ezelőtt piacra dobott (Magyarországon 2013-tól érhető el) villanymotoros autóból ezidáig mintegy 240.000 darabot értékesítettek világszerte, nagyjából negyede Európában talált gazdára. Mindemellett azonban a Nissan tisztán elektromos meghajtású kisautójának manapság már az utódját várjuk, ám ahogy ez ilyenkor igen gyakran előfordul, a gyártó felrázza még egy kicsit a kifelé kacsintgató szériát, méghozzá egész izgalmas módon.

A Black Edition egyébként nem ismeretlen fogalom a Nissannál, a Note esetében is találkozhattunk ezzel a modelljelöléssel, most pedig a Leaf van soron, amely az elnevezéshez illően rendesen befeketedett, a karosszérián át, az ablakokon keresztül egészen a felnikig.

leaf1

Szó se róla, remekül mutat így a villanyautó, melyen egyébként radikális változtatásokat nem eszközöltek, sem a karosszériát, sem az utasterét illetően. Viszont megkapta az összes létező extrát, legyen szó a 360 fokos kameráról, a LED-es lámpatestekről, vagy akár a spéci beltéri szőnyegekről.

A limitálás nem gyártásszámban lesz értendő, időben mérik a korlátozást, ugyanis a Black Edition a 2017 márciusi bemutatását követően mindössze öt hónapon keresztül lesz elérhető.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb