fbpx

Európában az új Suzuki Swift

Ugyan a Suzuki Swift legújabb generációja már nem a „mi autónk”, lévén Japánból érkezik ezentúl, ám a Genfi Autószalonon tartott európai premieren kiderült részletek alighanem sokakat érdekelnek itthon is.

Bár formájában hasonlít az elődjére, nincs kétség afelől, hogy egy teljesen új alapokra épített modell képében érkezett Európába az ötödik szériás Suzuki Swift. A közkedvelt típus modernizált padlólemezre épült, mely a Heartect fantázianevet kapta, és aminek köszönhetően több mint egy mázsát sikerült lefaragni az autó tömegéből, a legkisebb önsúly így 840 kilogrammra módosult.

Suzuki Swift

Mint megannyi új típus esetében, a Suzukinál is láttak fantáziát a rejtett kilincsekben, továbbá a Swift frontja is sokat változott, összességében némileg sportosabbnak tűnik a kizárólag ötajtós változatban készülő kisautó, amely 1,5 centiméterrel lett alacsonyabb és 4-gyel szélesebb, mint az elődje. A japánok tágasabb belteret ígértek, és a genfi beszámolók szerint úgy tűnik, ezt sikerült is teljesíteni, bár a csomagtér alig növekedett, alapmérete 265 liter, bővítve 579 literesre növelhető. A csapott kormány jól mutat, a fő műszeregységek „Suzukisak”, ám a magasabb szinteken színes információs kijelző is jár. A középkonzolon a Vitarából / S-Crossból már jól ismert kijelző kapott helyet, további érdekesség, hogy az opciós listán az összkerékhajtás is szerepelni fog, de új fejlesztésű biztonsági rendszerekkel, adaptív tempomattal, vagy fokozatmentes automata váltóval is meg lehet majd vásárolni.

Az erőforrások palettáján az 1.2-es, 90 lóerős alapmotor mellé felsorakozik a 112 lóerős, egyliteres, háromhengeres turbós benzines Boosterjet is. Előbbi – a gyári adatok szerint – 170 km/óra környéki végsebességre és manuális váltó esetén 11.9 másodperces százas sprintre képes, utóbbi 10 másodperc alatt képes elérni a százas sebességet és 195 km/óra a maximális tempója.

Suzuki Swift belső

Ugyan hibrid változat a Swiftből Európába nem jön, ám a többi kivitel heteken belül megérkezik az öreg kontinensre, áprilisban már a szalonokban is találkozhatunk velük, a hazai árakról pedig rövidesen lerántják a leplet!

Bense Róbert

ba2

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb