fbpx

Érkezik az új Hyundai i30

Szépen beindultak a „leleplezések” az elmúlt időszakban, ami nem is csoda, hiszen közeledik az október és vele együtt a Párizsi Autószalon, ahol minden gyártó szeretné megmutatni legújabb büszkeségeit. Természetesen a Hyundai sem kivétel, amely az i30 harmadik generációjával rukkol majd elő, a kívül-belül megújult modellel pedig nem más a célja a dél-koreai márkának, mint hogy a legszélesebb vásárlói kört lefedjék.

i302

Az elképzelés sikeréhez azonban nem elég a jó marketing, át is kellett szabni az i30-at. A forma az elődre építkezik, ám annál valamivel határozottabb dizájnt kapott, a 4.34 méter hosszú, 1.79 méter széles típus méretét és megjelenését tekintve nem vitás, hogy a Hyundai a kellemes – ám modernizált – középúton halad tovább. A megújult hűtőmaszk a márka megújult formanyelvét vetíti előre, a szintén sportos kiállású második szériánál pedig 15 milliméterrel alacsonyabb a következő generáció.

Az összkép az utastérben is frissítő, átlátható a műszerfal és a középkonzol is, utóbbi tetején egy 8 colos központi érintőképernyő található. A csomagtér mérete növekedett, a dupla padlós poggyásztér 395 literes alaphelyzetben (ez 17 literrel több, mint az elődmodell esetében), és 1.3 köbméteresre bővíthető. Amellett, hogy szebb és nagyobb lett az i30, okosodott is, biztonsági szempontból a holttérfigyelőn, a sávtartó segédleten, és a vészfékasszistensen túl a Driver Attention Alert is kiemelendő újítás, a rendszer a sofőr reakcióit figyeli, probléma esetén pedig figyelmezteti a vezetőt.

i301

Összesen hat motorvariáns közül lehet majd választani, három benzines és szintén három dízel alkotja a palettát. Az alapmotor az 1.4 literes MPI, mely 100 lóerővel bír, az egyliteres, háromhengeres T-GDI mellett az 1.4 literes, négyhengeres turbó a legkomolyabb erőforrás a maga 140 lóerejével. A dízelek 1.6 literesek, 95, 110 és 133 lóerős változatban lesznek elérhetőek. Az i30 hatgangos kézi, illetve hétfokozatú duplakuplungos automatával kerül a piacra.

Az árról, valamint az értékesítés kezdetéről még nem adott ki hivatalos információkat a Hyundai.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb