fbpx

Nagy bejelentésre készül a Tesla

Ismét találgatásokba kezdett az autós- és az üzleti világ is, hiszen holnap ismét valami újat mutat a világnak a Tesla. Hogy ez egy szolgáltatás, esetleg egy modellváltozat, talán új technológia lesz-e, világosan csak holnap fog kiderülni, annyi bizonyos, hogy a spekulációk már javában folynak, de legnagyobb szerencsénkre már csak egyet kell aludni és minden kiderül.

teslad_filtered

Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója egy hete sejtelmes nyilatkozat keretében jelentette be, hogy néhány napon belül újdonsággal készül előrukkolni az amerikai elektromosautó-gyár. Ez két dolgot is elindított az érdeklődők körében, egyrészt megindultak a találgatások, másrészt a cég részvényei iránt is nagyobb lett az kereslet. Az utóbbi időkben hol magasan, hol mélyebben jegyezték a Tesla árfolyamát, a vezérigazgató maga is kijelentette, hogy óvatosan kell kezelni a jó eredményeket, mivel az könnyen visszaüthet. Az elővigyázatosság nem volt alaptalan, hiszen az elmúlt időszakban kissé visszaesett a tőzsdén a cég, azonban az újdonság bejelentésének hatására ismét növekvő pályára állt. A spekulánsok több lehetőséget is felvázoltak, az egyik egy vadiúj Tesla típus bemutatása, de többen már a részben önmagát vezetni képes elektromos autót várják, megint mások a D-betűből kiindulva a Dual Motort vizionálták, de szintén a betűjelzésből kiindulva a „driver assistance” funkció is a lehetőségek közé tartozik. Az biztos, hogy a megszellőztetett információk mellé kaptunk még egy fotót is, amin egy garázsból kigurulni készülő Tesla látható.

teslad2

Valószínű, hogy a Dual motoros Tesla S lesz a győztes elképzelés, az összkerék-meghajtású modell pedig gyorsabb és erősebb is lesz elődeinél. Azért ezt a bejelentést várják a legtöbben, mivel egy-két fényképen már el lehetett kapni a P85D jelzésű Teslát. Maga a P85 is igen kiemelkedő adatokkal büszkélkedhet, ugyanis 416 lóerejével 4.4 másodperc alatt gyorsul százra, ha ennél is erősebb lesz az új típus, könnyen lehet, hogy a leggyorsabb autók illusztris táborába is bekerülhet a Tesla.

Mindenesetre holnap már többet tudhatunk, addig is pedig elmondható, hogy ismét olyat lépett az amerikai cég, amellyel nem csak a piacot rázta fel egy kicsit, hanem magukat az autórajongókat is, ugyanis ahol találgatások vannak, ott érdeklődés is lesz, ennek pedig Elon Musk örülhet a legjobban.

 Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb