fbpx

 Elégedettek a Model S-el a vevők

Ezt mutatja legalábbis az az amerikai felmérés, melynek eredményeit a napokban közölték. A leginkább kedvelt és utált autók listája érdekes, ugyan néhány kérdés alapján nem feltétlenül lehet hitelesen megindokolni a döntést, valószínűleg igazságos végeredmény született.

0x600

A Consumer Reports című újság – nevéből kiindulva – a fogyasztók véleményét közli. Az évről-évre lehozott jelentések fontos információkkal szolgálnak az autóiparnak is, ugyanis könnyen kideríthető, hogy az emberek szeretik-e a megvásárolt járművet, vagy legszívesebben elcserélnék egy hasonló paraméterekkel rendelkező márkatársra. A vevők felé intézett kérdésekben kíváncsiak voltak arra, hogy mennyire elégedettek többek között autójuk külsejével, a kényelmével, a fenntartási költségeivel, illetve megvennék-e ismét a jelenleg birtokolt típust. Kiderült, hogy a Tesla tulajok 98%-a bizony ugyanazt az elektromos járművet választaná, ha visszarepülhetne a döntés pillanatába. Ez egy szép és jó eredmény, persze azért kicsit rosszmájúan megjegyezhető, hogy egy huszonmilliókba fájó autó esetében még név nélkül sem szívesen vallja be a tulaj, hogy legszívesebben más autót hajtana. Természetesen ettől még simán hihető, hogy a Teslával rendelkező emberek tényleg odáig vannak a villanyautóért, és a Model S iránti növekvő kereslet, valamint a folyamatos pozitív visszajelzések azt mutatják, hogy valóban kedvelt típusról van szó.

1407859032000-phxdc5-6f9gn70frqhnrx5gwj-original

A Model S egyébként zsinórban már másodszor kaparintotta meg az első helyet, három százalékponttal megelőzve a Chevrolet Corvette Stingrayt, amely 95%-ot ért el. Nyilván az eladott példányok mennyisége is döntő ennél a kérdésnél, hiszen ötvenezer tulajdonos közül valószínűleg kevesebb lesz a negatív nyilatkozat, mint kétszázezer esetén. Talán ennek is köszönhető, hogy a Porsche Cayman „csak” 91%-ot kapott. Az összesített eredmény tekintve (1-3 éves autók, 350.000 megkérdezett) az emberek 70%-a elégedett az autójával, erősen rontják viszont az eredményt a Kia Rio és a Jeep Compass tulajok, előbbi 46, utóbbi mindössze 43 százalékot kapott.

De visszatérve a Teslához. Miért is tesz jót egy ilyen egyszerű közvélemény-kutatás a cégnek? Az elmúlt években sok kritika érte a tűzveszélyes akkumulátorok miatt az elektromos autógyárat, de az árak miatt is sokan felemelték a hangjukat. Bár a fenntartási költségek miatt nem biztos, hogy fair egy benzines és egy elektromos járművet egymás mellé állítani, de ettől még a Tesla ismét bizonyított, a Model S pedig egyre nagyobb presztízzsel rendelkezik.

Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb