fbpx

Egy sérült Lamborghini újjáépítése

Egy sérült szuperautó javítása önmagában még nem lenne óriási szenzáció, hiszen vannak erre specializálódott műhelyek, de az, hogy két srác hazavisz egy elég rendesen megnyomorgatott Huracánt, majd önszorgalomból rendbe rakják, na ez azért már nem hétköznapi történet.

Márpedig a Goonzquad csapata ezt találta ki, a fiatal amerikai testvérpáros pedig egy külön youtube csatornát is épített ezen projektekre, mert azért a Lamborghini előtt néhány gépet már visszahoztak az élők sorába. Volt közöttük Dodge Hellcat, Chevrolet Camaro ZL1, Ford Mustang GT, de ezzel a 2016-os Lamborghinivel még saját bevallásuk szerint is kemény fába vágták a fejszéjüket.

A történet elején egy tévébejátszásból kiderül, hogy egy szőke hölgy csúnyán odacsapta a Huracánt az útpadkának, meg a környéken lévő tereptárgyaknak, minek következményeképp roncstelepre került a fénykorában 200.000 dollár körüli szuperautó. Mivel nem tört ripityára, ezért még ilyen állapotában is megkérték az árát, a srácok 81.000 dollárt fizettek érte, majd hazafuvarozták.

Innen kezd érdekessé válni az egész, mert gyakorlatilag egy háziműhelyben állnak neki az olasz gép szétbontásának. 5-6 részen keresztül csak szétfele megy, számos rejtett problémára derül fény, egy darabig pedig még az sem biztos, hogy egyáltalán beröffen a V10-es. A nehézségek ellenére egy remek hangulatú sztori bontakozik ki, méregdrága alkatrészekkel, kiégett donorral, lassan összeálló részletekkel.

Mindezekkel a feladatokkal többnyire ketten küzdenek meg, a maguk találékony módján, amire egyébként szükségük is van, mert hát ki szeretne dollárkötegeket kifizetni egy vízhűtőért, mikor kettőből lehet egyet is kreálni, meg miért is kéne új ülést rendelni, ha gondosan kiválasztott, bolti piros cérnával is meg lehet varrni azt, úgy, hogy senki meg nem mondja, hogy melyik a gyári díszvarrás és melyik a javított. Persze néha segítség is érkezik, hol maguk a kommentelők, hogy egy másik szaki ad egy-két tanácsot, de a „terápiás szerelőmacska” is minden epizódban feltűnik.

Eddig 16 rész készült el, érdemes becsatlakozni, mert még jó néhány mozzanat hátravan, de ha minden jól megy, a Huracán hamarosan visszakerül az utakra! Itt elérhetitek a teljes epizódlistát, de vigyázat, erősen addiktív széria!

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb