Egy korszak lezárult az európai LADA forgalmazásban

Duna Auto

blank

A LADA Hungary Kft. szomorúan tájékoztat minden érdeklődőt, hogy a LADA márka új autó forgalmazása bizonytalan ideig felfüggesztésre került. A szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység továbbra is zavartalanul folytatódik és állunk minden LADA tulajdonos rendelkezésére országos márkaszerviz hálózatunkon keresztül.

blank

Budapest, 2020. június 09. – Mint az ismert, a LADA márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került. A Szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Szövetség a LADA márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánja. Ennek következtében a LADA gyár az Európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik és további készlet nem érkezik.

Támogass minket! https://retrovasak.hu/wp-content/uploads/RetroVasak-tamogatas-High-Quality.jpg

A LADA Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része. Az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal szinte pontosan öt évvel ezelőtt 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson a LADA akkori elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg és a tevékenység négy éve alatt közel 4000 új LADA talált gazdára. Erre az időszakra esett a LADA gyökeres modernizációja és az új fejlesztésű LADA Vesta változatainak piaci bevezetése is.

A LADA Hungary csapata ezúton is köszöni a sok bíztatást és segítséget, amit a magyar LADA rajongóktól, baráti társaságoktól és kluboktól kapott a közel öt év alatt. Ezúton is kifejezzük szándékunkat, hogy amennyiben a Szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatjuk a legendás márka új modelljeinek a forgalmazását.

blank

Jelenleg azonban az újautó értékesítésre vonatkozó korábbi információk a lada.hu honlapunkról lekerülnek és a magyar LADA tulajdonosok számára alkatrészellátási funkciók kerülnek kidolgozásra. Országos márkaszerviz-hálózatunk továbbra is áll a Ladások rendelkezésére szerviz és garanciális szolgáltatásokkal.

Duna Autó Zrt.

zparts autóalkatrész

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb