fbpx

Corvette Grand Sport – a Genfi Autószalon éke

A Chevrolet igazán kitett magáért, egy igazi vadorzót hozott magával Genfbe, amely elődje előtt tiszteleg. A 460 lóerős V8-as szívómotorral ellátott Corvette ősztől Európában is elérhető lesz.

Az új típus felmenője nem más, mint az 1963-ban, pályára szánt Grand Sport, amiből csupán öt darab készült, mielőtt a Chevrolet elkaszálta volna a versenyprojektet. A több mint fél évszázaddal később felmelegített típuselnevezés egyfajta bűnbánásnak is vehető a gyártó részéről, ám most úgy tűnik, alaposan helyrehozzák a dolgokat, ugyanis a Corvette Grand Sport nagyon komoly technikát kapott.

corvettesport1

A 6.2 literes V8-as, LT1 kódnevű erőforrás a Stingray-ből érkezett, a modellt alapból hétsebességes manuális váltóval szerelik, de nyolcfokozatú automatával is rendelhető lesz. Előlre 19, hátulra pedig 20 colos Michelin Pilot Super Sport abroncsok kerültek, fékrendszerét pedig a Brembo márkanév fémjelzi. A könnyített karosszérián az aerodinamikai elemek pedig nem csupán dísznek vannak. Akinek nem ad elég adrenalint az alapkiadás, az opciós Z07 sportcsomagnak köszönhetően még ütősebb vasat vihet haza.

A Corvette Grand Sport kabrió és kupé változatban is érkezik, az Egyesült Államokban már nyártól megvásárolható lesz, aki viszont még különlegesebb kiadásra vágyna, annak ott lesz a Collector Edition, igaz azt kicsit később dobják piacra.

Mint már említettük, még ebben az évben kap belőle Európa is, egyelőre viszont elégedjünk meg ennyivel:

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb